«Vogue» redaktore atklāj modeļu slaiduma noslēpumus

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kristi Klementa, bijusī Austrālijas «Vogue» redaktore, izdevusi grāmatu «The Vogue Factor» (Vogue faktors), kurā aprakstījusi modes industrijas aizkulises.

Grāmatā aprakstīti modes biznesa varoņu profesionālie noslēpumi. Tai skaitā modeļu slaiduma noslēpumi.

Kristi raksta, ka modeles ēd papīru, lai iegūtu sāta sajūtu un saglabātu slaidumu. Kristi modes žurnālā nostrādāja 25 gadus, 13 no tiem kā galvenā redaktore, līdz negaidot viņu atlaida no darba.

Grāmatā bijušā žurnāla redaktore apraksta, piemēram, modes sesijas, kuras ilgst trīs dienas. Visas trīs dienas modeles neēd neko, līdz trešajā dienā jau nevar nostāvēt kājās. Vai cits gadījums - jau tā kalsna modele novājē par diviem izmēriem, lai varētu piedalīties šovā. Dažreiz modeles badojas tik ilgi, līdz nokļūst slimnīcā, kur tiek pieslēgtas pie sistēmas, saņemot medikamentus.

Protams, modes industrijas cilvēki cenšas rakstīto atspēkot, sakot, ka tā ir atriebība par atlaišanu no darba, raksta «dailymail.co».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu