Ar 3D printēšanas tehnoloģijām radīti tērpi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holandiešu dizainere Īrisa van Herpena šodien  [Pirmdiena, 1. jūlijs] atklājusi jaunus tērpus Parīzes augstās modes nedēļā, kas radīti, izmantojot beļģu kompānijas Materialise 3D printēšanas tehnoloģijas. Ar modernāko tehnoloģiju palīdzību radītie dizaini jau sasnieguši mazu revolūciju ne tikai medicīnas, bet nu arī modes un dizaina pasaulē. Materialise ir pionieris darbā ar pievienotās ražošanas (AM) programmatūru un risinājumiem, plašāk pazīstamu kā 3D printēšanu, kas izaudzis no universitātes līdz multinacionāla līmeņa projektam, lielā mērā pateicoties ES pētniecības finansējumam. 

Runājot par jaunāko kolekciju, Materialise konta menedžeris Svens Hermans teicis: “Šī ir pirmā reize, kad strādājam ar Īrisu van Herpenu, radot hibrīda figūras ar Mammoth stereolitogrāfiju, iekļaujot unikālas, caurspīdīgas, kauliem līdzīgas struktūras. Pateicoties 3D printēšanai, tērps tiek radīts bez šuvēm, noteiktā izmērā. Strādāt ar Īrisas van Herpenas sarežģītajām ģeometriskajām formām ir patiešām aizraujoši; kad nepieciešams ātri radīt viengabala kompleksas formas, neviens cits apģērba ražotājs nespēj izdarīt to, kas iespējams ar 3D printēšanu.”

Kā strādā 3D printēšana

Dizians vispirms tika radīts uz datora sadarbībā ar [vārds nav zināms līdz pirmdienai], vēlāk pielāgots 3D printēšanai, izmantojot Materialise programmatūru. Šajā brīdī, pirms objekts ticis nosūtīts tālākai printēšanai, iespējams novērst visus trūkumus un nepilnības. Tad, izmantojot Mammoth stereolitogrāfiju, objekts veidots slāni pa slānim. UV lāzeri skenē izvēlēto dizainu šķidros sveķos, kas sacietē, līdz tam pieskārušies lāzera stari, 3D objektam lēnām ieņemot savu formu.

ES atbalstītais Materialise

Oriģināli Materialise aizsācies kā universitātes projekts, kas nodarbojās ar medicīnisko implantu radīšanas iespējām. Kompānijai attīstoties, tā sāka ķirurgiem piedāvāt ārkārtīgi precīzus pacientu anatomijas paraugus, pēc datortomogrāfijas vai magnētiskās rezonanses skrīninga tos pārveidojot printējamos modeļos. Šie modeļi ir būtiski uzlabojuši diagnozes un ķirurģijas plānošanu. Tie tiekuši izmantoti arī kā ķirurģiskie implanti un protēzes. Ar Eiropas Savienības atbalstu, pastavīgu izpētes darbu un koncentrēšanos uz inovāciju, tehnoloģijas izmantojums turpinājis plaši attīstīties un variēt, šobrīd tas ir pieejams medicīnas, automobiļu, dizaina un patērētāju tirgus segmentam. Kompānija ir kļuvusi par multinacionālu tehnoloģisko līderi 3D printēšanā, dodot darbu gandrīz 900 cilvēkiem, veicinot Eiropas rūpniecību un radot lokālas darbavietas.

Materialise kompānijas direktors un dibinātājs Vilfreds Vankraens teicis: “Bez ES finansējuma, Materialise nekad nebūtu kļuvis par to, kas tas ir tagad. Atbalsts devis iespēju mazai kompānijai veikt ilgtermiņa attīstību.”

3D printēšana kļuvusi par svarīgu prototipu tehnoloģiju, radot unikālus produktus, kas ļauj ātri sniegt atsauksmes inžinieriem un dizaineriem jau projektēšanas stadijā. Tehnoloģija nesen pielietota arī Venēcijas operas La Fenice laikmetīgā japāņu mākslinieka Mariko Mori iestudētajā uzvedumā Madame Butterfly. Materialise mākslinieciskais vadītājs Joriss Debo un dāņu dizaineris Matiass Bengtsons kopīgi strādājuši pie galvenā tēla spārnu radīšanas 3D printēšanas tehnikā.

“Materialise ir izcils Eiropas Savienības inovāciju piemērs. Tā ir tehnoloģija, kas radīta, lai ķirurgiem palīdzētu pārbūvēt cilvēka ķermeni, un pielietota pavisam citā – dizaina sektorā,” komentē Maikls Jennings, Eiropas Savienības pārstāvis pētniecības, inovāciju un zinātnes jomās. “Šī tehnoloģija kultūras un kreatīvās industrijas jomās nodarbina 6.7 miljonus cilvēku un sastāda 3.3% no Eiropas ekonomikas. Tātad tagad mums ir veiksmīgs, Eiropā radīts ražošanas process, kas atbalsta vienu no mūsu svarīgākajām eksporta industrijām.”

Nākotnes 3D printēšana dizainā un ražošanā

3D printēšana ir attīstījusies un pieaugoši tiek atzīta kā pilnīga ražošanas tehnoloģija. Tai ir vairākas priekšrocības: nav nepieciešams produktu uzkrāt, jo to var printēt, kad un cik daudz nepieciešams, producēšanas laiks ir ļoti īss (tiklīdz tiek radīta dizaina modifikācija 3D failā, var tikt turpināta tā ražošana), tehnoloģija ļauj veidot masveidīgu pielāgošanu individuālām vēlmēm, radot daudzus unikālus produktus. Iespējams veidot arī sarežģītas formas, kas ar ierastajām ražošanas tehnikām nebūtu iespējamas.

Par Eiropas pētniecības un inovācijas finasējumu

2014. gadā Eiropas Savienība laidīs klajā jaunu septiņu gadu izpētes un inovācijas finansējumu programmu, kas saucas Horizon 2020. Kopš 2007. gada ES ir investējusi gandrīz 50 miljardus eiro izpētes un inovācijas projektos, lai atbalstītu Eiropas kopējo ekonomikas konkurētspēju un paplašinātu cilvēces zināšanu robežas. ES izpētes budžets sastāda aptuveni 12 procentus no kopējiem izdevumiem zinātnē 28 ES dalībvalstīs un galvenokārt ir vērsta uz tādām jomām kā veselība, vide, transports, pārtika un enerģija. Lai iedrošinātu arī privātā sektora investīcijas, ir radīta izpētnes sadarbība ar farmācijas, aerokosmikas, mašīnu un elektronikas industrijām, atbalstot nākotnes izaugsmi un augstu prasmju darbavietu izveidi. Horizon 2020 plānā ir pievērst vēl vairāk uzmanības izcilu ideju pārvēršanai pārdodamos produktos, procesos un pakalpojumos. Jaunāko informāciju par Eiropas izpētes un inovācijas projektiem meklēt :

http://www.facebook.com/innovation.union

http://twitter.com/innovationunion

Par Materialise

Ar galveno mīti Beļģijā, Lēvenē un atzariem visā pasaulē, Materialise ir spēlējis aktīvu lomu pievienotās ražošanas jomā kopš 1990. gada. Piedevām lielākajam aprīkojuma apjomam Eiropā, Materialise bauda reputāciju arī kā inovatīvu programmatūru risinājumu piegādātājs. Materialise ir izmantojis savu pieredzi un ekspertīzi, lai radītu veselīgāku un labāku pasauli, iesaistoties industriāla un medicīniska pielietojuma produktu radīšanā, gādājot par tādiem bio-medicīniskiem un klīniskiem jautājumiem kā medicīnas attēlu apstrāde un ķirurģiskas simulācijas. Materialise ir radījis unikālus risinājumus, kas, pateicoties prototipiem un medicīnisko vajadzību ražošanai, mainījis daudzu kompānijas produkta paterātāju dzīves. Klientu diapazons sniedzas no lielām kompānijām automašīnu, patērētāju elektronikas un palīgmateriālu jomās, atpazīstamām slimnīcām, izpētes institūtiem un ārstiem, līdz indiviudāliem patērētājiem, kas vēlas realizēt paši savus unikālas idejas caur i.materialise vai iegātādies slavenos .MGX dizainus. Materialise Mammoth ir pasaules lielākās un ātrākās stereolitogrāfijas mašīnas, unikālas kompānijas ražotas iekārtas. Papildus informāciju Materialise dizaina pielietojumam meklēt: http://www.mgxbymaterialise.com/

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu