TOP 6 visbezjēdzīgākie mīti par novājēšanas produktiem

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mrjoro, CC BY-NC 2.0

Novājēt bez diētas, bez fiziskām aktivitātēm, par to sapņo katrs cilvēks, kuram ir liekais svars. Tāpēc «lady.mail»  kliedē dažādus mītus par novājēšanas brīnumlīdzekļiem, kuri, iespējams, veic brīnumus tikai pārdevēju makos.

1. Ananāss

Ananāss satur bromelainu - vielu, kas iedarbojas uz zemādas tauku kārtu. Tāpēc esot ieteicams katru dienu apēst pāris gabaliņu ananāsa vai vislabāk - ar ananāsu aizstāt vienu ēdienreizi. Saka, ka tā varot novājēt ļoti ātri. Izrādās, ka tā nav taisnība, jo bromelains uzlabo olbaltumvielu apmaiņu un iedarbojas uz zemādas tauku slāni, bet tad vienā ēdienreizē būtu jāapēd 2 - 3 kg ananāsu. Ja saskaita kalorijas, kuras uzņemat ar šādu ananāsu daudzumu, tad nekādas vājēšanas nebūs. Vēl trakāk būtu, ja vājēšanai lietotu ananāsu sulu no pakas.

2. Zaļā kafija

Šobrīd ļoti populāra ideja - ekstrakts, kurš atrodams zaļās kafijas pupiņās, palīdz novājēt. Tas esot pierādīts zinātniski, rezultāti publicēti starptautiskos pētniecības un veselības žurnālos. Tā tiešām ir, tikai nopietni zinātnieki apšauba šos eksperimentus un to rezultātus, uzskatot tos par nepierādītiem un drīzāk - kāds bijis ļoti ieinteresēts, lai pētījums iegūtu šādus rezultātus, tagad raksta » Forbes».

3. Greipfrūts

Specifiskie citrusaugu antioksidanti, kuri lielās devās atrodami greipfrūtos, ir tas, par ko vienmēr runā, ja iesaka greipfrūtu diētu. Patiesībā greipfrūts, īpaši, ja to ēd tukšā dūšā, kā to iesaka novājēšanai, palielina apetīti, jo satur organiskās skābes, kas iedarbojas uz kuņģa sieniņām un rada izsalkuma sajūtu.

Greipfrūts ir lielisks vitamīnu un minerālu avots, bet to nevajag izmantot kā vājēšanas līdzekli.

4. Zaļā tēja

Katehīns, kas atrodams zaļajā tējā, paātrina vielmaiņu, to apliecina pētījumi. Izrādās, ka tā ir taisnība, bet to iedarbība ir tik niecīga,ka drīzāk var runāt par placebo efektu, nevis katehīna iedarbību. Kā lielisks piemērs zaļās tējas lieliskajai iedarbībai vienmēr tiek minēta pasaules slaidākā nācija - japāņi. Pierādīts, ka japāņu slaidumu nosaka ēšanas tradīcijas, nevis zaļās tējas dzeršanas rituāli.

5. Ingvers

Ļoti moderns vājēšanas diētu komponents. Iesaka kopā ar zaļo kafiju vai zaļo tēju. Izrādās, ka ingvera iedarbība ir individuāla - kādam tas uzlabo apetīti, kādam samazina vēlmi pēc ēdiena. Ingvera spēja palīdzēt atbrīvoties no liekajiem kilogramiem ir mīts.

6. Sodas

Sodas dzērieni un sodas vannas - vēl viens mīts. Nav nekāda izskaidrojuma, kā soda varētu palīdzēt. Neticiet reklāmām un it kā «patiesajiem stāstiem», tā nav taisnība. Dzerot dzērienus, kuriem pievienota soda, varat nopietni sabojāt veselību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu