Uztura speciāliste Lizete Māldere skaidro, kā veselīgi pusdienot ārpus mājas
5 padomi veselīgākām pusdienām ārpus mājas
Pusdienas bieži vien ir mūsu dienas kārtīgākā un svarīgākā ēdienreize. Ēdienreize, kurā gribam apmierināt savas garšas kārpiņas, izbaudīt mirkli un gūt maksimālu enerģijas lādiņu. Taču pusdienas ārpus mājas bieži vien mēdz būt arī dienas vislielākā problēma – ko izvēlēties, cik daudz un kas vispār ir pusdienās jāēd? Šāda veida jautājumi ikkatru reiz ir mocījuši.
Veselīgu pusdienu piemērs:
Vārīti griķi ar sautētu cūkgaļu un svaigiem lapu salātiem, kuriem pievienota olīveļļa, etiķis vai kāda citrusa sula. Glāze ūdens, kas var būt papildināta ar kādu augļu piedevu un saldajā mājās gatavots pilngraudu - banānu kekss.
Gardi un veselīgi piedāvājumi ir katrā kafejnīcā. Tieši tāpēc skaties, ko izvēlies. Bet, ja neizdodas rast risinājumu – organizējiet veselīga ēšanas pulciņu, kura laikā ar kolēģiem dalieties gardās, veselīgās receptēs un ēdienos. Tas viss ir iespējams!