Kā sievietēm pēc 30 kopt sejas ādu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/estelabelleza/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

mammamuntetiem.lv

Pēc 30 problēma Nr.1 - acis

Sievietēm pēc 30 gadu vecuma galvenā problēma ir noguruma pēdas acu rajonā. Āda ap acīm vairs nav tik tvirta kā 20-25 gadu vecumā.

Tumši loki, pietūkums - tās ir galvenās problēmas acu rajonā, atzīst kosmētiķe. Turklāt - jo kalsnāka sieviete, jo problēmas ar ādas tvirtumu redzamākas, jo īpaši kakla zonā.

Šis ir vecums, kad jāsāk piedomāt, ka acu zonai nepieciešams savs krēms. Tas uzlabos mikrocirkulāciju.

Acu kosmētikas izvēle ir visai plaša, bet ieteicams, lai krēmā būtu kofeīns, var piemeklēt kaut ko no skābekļa kosmētikas.

Tāpat būtu ieteicamas acu maskas, kas noņems pietūkumu, nogurumu.

Tējas ledū - ādas tvirtumam

Superlieta ādas tonusa saglabāšanai - sasaldēta zaļā tēja. Ar diviem šādiem ledus gabaliņiem jāizmasē kakla zona, seja, acis. Ar šo procedūru var uzlabot gan asinsriti, gan tonizēt ādu.

Taukainai ādai jāizmanto sasaldēta kļinģerīšu, salvijas tēja, bet zaļā tēja ir universiāls līdzeklis. Stiprums šādām ledus kompresītēm jātaisa tāds pats, kā dzeršanai iekšķīgi, dažreiz var nedaudz arī stiprāku pagatavot.

Sausai, jūtīgai ādai noderēs kumelīšu, liepziedu tēja ledū.

Pieradināties lietot saules aizsargkrēmu

Sievietēm pēc 30 gadu vecuma būtu jāpieradina sevi lietot saules aizsargkrēmu. Pēc I.Cipules teiktā, pēc 30 gadu vecuma, uz ādas sāk veidoties nevienmērīga pigmentācija, arī grūtniecība var izprovocēt ādas izmaiņas. Un jāatceras, ka šīs izmaiņas tikai progresēs, tādēļ saules aizsargkrēms būtu jālieto, ja ne ikdienā, kad galvenokārt laiku pavadām darbā, telpās, tad vismaz brīvdienās.

Aizsargkrēms arī var kalpot par labu pamatu dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai. Vēlams izvēlēties saules aizsargkrēmu ar SPF 20 un stiprāku faktoru. Kosmētiķe uzsver, ka aizsarkrēms neļaus ādai tik ātri novecot. Vēlams, aizsarkgrēmu iegādāties atsevišķi sejai, bet otrs varētu būt ķermenim, ko savukārt var lietot visa ģimene. Tāpat kosmētiķe atzina, ka jāpieradina sevi nēsāt saules brilles, arī ziemā, ja tas ir nepieciešams.

Maskas

Reizi nedēļā sejas ādu būtu nepieciešams palutināt ar sejas masku, pīlingu, skrubi. Taukainākai ādai attīrošās procedūras var veikt pat divas reizes nedēļā. Sejas maskas un skrubīšus var iegādāties veikalā, bet var arī pagatavot mājās. I.Cipule iesaka recepti - maltas auzu pārslas aplej ar verdošu ūdeni un patur, tad uzklāj uz sejas ādas. Arī kafijas biezumi būs labs skrubītis sejas ādai. Tie arī nedaudz ietonēs ādu tumšāku.

Kad ir sezona, sejas ādu var noberzēt ar svaigu gurķi, jāņogām. Vēl var caur sietu saspaidīt gatavu banānu, pievienot tam saldo krējumu. Arī avokado maska ir ļoti laba, jo īpaši sausai ādai.

Grumbiņas

Sievietei pēc 30 gadu vecuma atsevišķās sejas zonās var parādīties grumbiņas. Piemēram, mīmikas grumbas uz pieres. Ja ir pietiekami stingrs raksturs, to veidošanos var ierobežot, nesaraucot pieri. Grumbiņas veidojas arī ap acīm un muti, šim nolūkam jālieto dienas krēms ar mitrinošām īpašībām. Savukārt vakarā var lietot pretgrumbu krēmu, ar A, E un C vitamīniem bagātu nakts krēmu.

Kosmētiķe atzīst, ka var lietot divus vai pat vairākus krēmus vienlaicīgi, bet tie jāsmērē pa zonām. Katram jāatrod savs krēms. Varbūt kādam pieres zonā āda ir sausa, bet uz vaigiem - taukaina, tādā gadījumā nederēs viens universiāls krēms. Tāpat kosmētiķe uzsver, ka sejas kopšanai būtu vēlams izmantot vienas firmas produkciju.

Kosmētikas plauktiņš ar gadiem paliek specifiskāks

Ar katru gadu sievietes kosmētikas plauktiņa saturs paliek arvien specifiskāks. 30 ar astīti gados vairs nederēs tas, kas derēja ap 20 gadiem. Darbs, bērni un negulētas naktis, stress - dara savu, kas atspoguļojas arī sejas ādā, tādēļ tā jākopj regulāri. Nedrīkst vairs atļauties nogrēkot un kādreiz uz nakti nenotīrīt acis no kosmētikas. Tāpat ar sejas mazgāšanu. Kad ejam dušā, taču lietojam kādu mazgāšanas līdzekli, tāpēc tas pats jāattiecina uz seju, norāda kosmētiķe.

Vaicāta, kādus krēmus būtu jālieto, proti, kādā cenu amplitūdā pieejamos, lai zinātu, ka sejas āda patiešām tiek barota ar vislabāko, kosmētiķe uzsver, ka sievietei šajā vecumā būtu jāiegādājas labākais, ko viņa var atļauties. Ja tā nav profesionālā kosmētika, tad vismaz aptiekās nopērkamā. Aptiekās labu firmu produkcijas krēmus var iegādāties, sākot no 10-15 latiem, un piedāvājuma klāsts ir pietiekami liels.

Autore: Aija Rutka, mammamuntetiem.lv

skatīt vairāk

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu