10 izplatītākie vīrieša imidža trūkumi, kas atbaida sievietes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/shareski/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

www.mammamuntetiem.lv.

Kopš izziņoju tautai, ka tagad esmu stiliste vīriešiem, tad sāku ievērot tendenci, ka sievietes sāka ar mani pastiprināti dalīties savos iespaidos un vērojumos par vīriešu izskatu - kas viņām patīk un kas nē. Protams, arī man pašai par to ir savs viedoklis - gan profesionāls, gan privāti emocionāls. Lai nu kā, bet tas mani uzvedināja uz vērtīgas domas - apkopot mūsdienu sieviešu viedokļus, lai, tā teikt, melns uz balta mūsdienu vīriešiem ir iespēja beidzot uzzināt, ko nekādā gadījumā vairs nenēsāt un nedarīt, lai neaizbaidītu daiļo dzimumu no savas sabiedrības.

Pāris mēnešus atpakaļ sāku veikt rakstisku un mutisku aptauju sieviešu vidū, lai padalās savos novērojumos un pārdomās par šo tēmu. Atbildes bija satriecoši līdzīgas, tāpēc aptaujas kopsavilkumu taisu kā topu ar numerāciju, kurš sākas ar visbiežāk pieminētajiem faktiem līdz retāk minētajiem, bet tikpat ietekmīgiem un graujošiem.

TOP 10

1. Treniņtērps, kurš tiek valkāts ikdienas gaitās, arī ejot uz darbu, bet vēl trakāk, ja uz randiņu. Šis vīriešu niķis joprojām ir ļoti izplatīts.

2. Neatbilstoša izmēra drēbes. Kārnie velk XXL drēbes, kuros slīkst (trakākais, ja uzvalks karājas kā uz pakaramā!), bet apaļīgie iespīlējas apžņaugtos krekliņos un biksēs.

3. Nekopti apavi. Lūdzu, lūdzu, lūdzu, izmetiet nošņurkušās botes un kurpes, kuru slavas zenīts bija pāris vai vēl trakāk – pirms desmit gadiem! Ja jums ir gaiši apavi, tad rūpējieties par tiem jo īpaši. Ja oriģinālā krāsa vairs nav redzama un atgūstama, bez žēlastības atvadieties no tādiem apaviem. Savukārt sporta apavi uz randiņu ir pieļaujami, ja vien ir ieplānotas sportiskas aktivitātes. Dažkārt vīrietis ir gluži labi ģērbies, bet nepiemēroti vai nekopti, nonēsāti apavi spēj sabojāt visu iespaidu. Daba sievietes ir apveltījusi ar redzi uz detaļām un sīkumiem, un tāda lieta kā apavi noteikti tiks pamanīta.

4. Smaka, netīrs, nekopts apģērbs, nemazgāti mati, netīri, gari nagi, zobi kā pilsdrupas... Visas šīs uzskaitītās īpašības iekļaujas sadaļā «Rūpes par ķermeni». Smakojošs ķermenis un/vai smakojoša elpa atgrūdīs jebkuru sevi cienošu sievieti. Pat ja jums ir komunikācija tikai biznesa attiecību līmenī. Ja ceriet uz intīmo līmeni, paliksiet tikai cerētājos, jo pie darīšanas netiksiet pielaists... Ir vērts ieguldīt naudu regulāros zobārsta apmeklējumos. Tukšumi no izsistajiem zobiem netiek uztverti kā trofejas...

5. Zeķes sandalēs un iešļūcenēs. Nē! Nē! Un vēlreiz nē! Šo punktu vajadzētu izziņot ik vakara «Panorāmā» un ik rīta radio pārraidēs 21 dienu pēc kārtas, lai beidzot vīriešiem «noseivojas cietajā diskā»...

6. Vīrietis, kurš nemaina garderobi atkarībā no notikumiem. Uz visiem pasākumiem, vienalga - ģimenes saiets, randiņš, gājiens uz veikalu, izrādi vai vakaru pie čomiem -, vienmēr izskatās vienādi. Augstākā pilotāža - ierasties uz balli Latviešu Biedrības namā «krokšos» (reāls gadījums). Rūtains flaneļa krekls saviesīgā pasākumā arī ir redzēts.

7. Pārāk novalkātas drēbes, kuras jau zaudējušas savu oriģinālo krāsu un ieguvušas dīvainu zebras svītrojumu no neskaitāmām mazgāšanas reizēm un griešanās centrifūgā. Apirušas T-kreklu apkaklītes, audumā caurumi un atirušas vīles liks katrai sievietei palikt kurlai uz vīrieša sakāmo, jo viņas acis būs nodarbinātas ar šiem daiļrunīgajiem, vizuālajiem specefektiem. Jā, un bikses, kurām izdilusi un/vai izsēdēta sēžamvieta, arī netiek uzskatītas par imidža plusu.

8. Un tagad saturieties - vesels koptēls no galvas līdz kājām, kas vienai sieviešu daļai uzdzen šermuļus, citām riebumu, vēl kādām žēlumu - džemperis, kurš ir sastūķēts biksēs ar augsto vidukli, cieši apjozts ar siksnu, ap gurniem tūristu somiņa! Brrr... Dievs pasarg’, ja vēl džemperim ir ausekļu raksti un savēlušies vilnas bumbuļi! Tūristu gurnu somiņai vispār būtu jāveltī atsevišķs punkts, jo tā ir antistila ikona! Ja grūti no tādas atvadīties, tad svinīgi zvēriet, ka nēsāsiet to tikai sēņojot un kāpjot kalnos kādā tāltālā zemē!

9. Manieru trūkums. Šis punkts it kā neattiecas uz izskatu, bet uz koptēlu jeb imidžu gan. Sievietes atbaida, ja vīrietis neprot sevi pasniegt, neprot atbilstoši izturēties pret sievieti, nezin elementāras pieklājības normas, nejūt uzvedības robežas.

10. Bagātīgs necenzētu lamuvārdu krājums, kuru aktīvi lieto sievietes sabiedrībā. Mūsu smalkās ausis burtiski vīst un katra šūna ķermenī saraujas aiz kārtējā, rupjā lamuvārda. Tik viena doma galvā - «ņemt kājas pār pleciem» un aizbēgt labi tālu...

Piedodiet, vīrieši, par kategorisko rakstu, bet uztveriet to kā mīļas rūpes par jums un mums... Sievietēm ir kaudzēm informācijas par to, ko, kad, kā, kāpēc, kur utt. par tēmu «Izskats», bet vīriešiem tā ir visai skopa. Bet tas nenozīmē, ka jums to nevajag! Arī jūs gribat patikt un būt skaisti!

Autore: Agnese Bukovecka, vīriešu stiliste

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu