Apsēstība ar kaloriju skaitīšanu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: modenadude, CC BY-NC-ND 2.0

Vai jūs uztraucaties par kalorijām apēstajos produktos? Rīta kafija, pusdienas, vakariņas. Vai mēdzat saskaitīt, cik kaloriju dienā patērēts? Neuztraucieties, jūs neesat vienīgie, kuri ir pārņemti ar kaloriju skaitīšanu.

Jaunākie pētījumi rāda, ka sieviete tērē vidēji gadu no savas dzīves, lai runātu par svaru un kalorijām. Pieaugusi sieviete vidēji dienā 21 minūti runā par svara problēmām. Sanāk 127 stundas gadā un 355 dienas 67 gados.

Vīrieši domām par svaru, diētām, kalorijām un ēšanas paradumiem vidēji velta 18 minūtes dienā, 109 stundas gadā un 304 dienas mūžā.

Pētījumā atklāts, ka puse sieviešu ir neapmierinātas ar savu svaru, tāpēc nodarbojas ar kaloriju skaitīšanu. Izņēmums nav vīrieši - 38% no viņiem izlasa informāciju uz iepakojumiem ar domu par savu figūru.

Cilvēki domā, ka zaudējot svaru, iepriecinās savu draugu.

Daudzi kaloriju skaitīšanai izmanto dažādas tehnoloģijas (tās dāsni piegādā ražotāji) vai vienkārši pieraksta un aprēķina kalorijas bloknotā, tas prasa diezgan lielu piepūli.

Fiona Houpe, pētījuma, ko izdarīja SodaStream vadītāja, saka, ka cilvēki ir kā apsēsti ar kaloriju skaitīšanu, un tā ir daļa no sabalansētas diētas, raksta «dailymail.co».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu