Kāpēc labāk nelietot viesnīcas matu fēnus?

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Izpētot higiēnas līmeni vairākās ASV viesnīcās, atklājies, ka numuriņos pieejamajos matu fēnos ir krietni vairāk baktēriju nekā tualetes podā.

Kā vēsta izdevums «ABC News», kamēr viesnīcu tualetes tiek tīrītas regulāri, matu fēniem šāda aprūpe netiek veltīta un rezultātā tajos bieži iemitinās veselas baktēriju kolonijas.

«Man nav ne jausmas, kas vēl tiek darīts ar viesnīcu matu fēniem, izņemot matu žāvēšanu, bet tie ir pilni ar baktērijām,» atklāja mikrobiologs Čaks Gerba, kurš bija devies apsekot tīrības līmeni dažādās ASV viesnīcās.

«Iespējams, tas ir tāpēc, ka matu fēnu tīrībai neviens īpaši uzmanību nepievērš, bet koncentrējas tikai uz tualetes podiem, izlietnēm un vannām,» piebilda Gerba.

Tomēr viesnīcu industrijas pārstāvji atklāja, ka tie ir tikai atsevišķi gadījumi un viņu pašu interesēs ir uzturēt telpas un inventāru augstā higiēniskajā līmenī.

«Katru nakti aptuveni 4 miljoni cilvēku guļ viesnīcās, un gadījumi, kad kāds ir saķēris kādu slimību vai ar kaut ko inficējies, ir ārkārtīgi reti,» komentēja Amerikas viesnīcu asociācijas (American Hotel and Lodging Association) loceklis Džo Maknernijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu