Pirmais solis ceļā uz svara samazināšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nākošajā dienā pēc dietologa apmeklējuma ķēros klāt pirmajam no četriem svara samazināšanas procesa posmiem.

Atgādināšu, ka pirmais posms ir aktuālās situācijas apzināšana. Posms ilga 5 dienas, kuru laikā man bija precīzi jāuzskaita viss, ko dienas laikā apēdu. Iepriekšējā stāstā jau minēju vienu no iemesliem kāpēc šis process ir nepieciešams - lai pēc rezultāta sasniegšanas varētu precīzi saprast no kā nākotnē jāizvairās.

Taču tas nav viss. Dakteris minēja vēl divus iemeslus, par kuriem tagad īsi pastāstīšu.

Pirmais arguments ir ļoti vienkāršs. Lai panāktu izmaiņas jebkurā dzīves jomā, tam ir jāvelta kaut nedaudz laika. Arī svara samazināšana nenotiek pati no sevis - tai ir jāvelta speciāli atvēlēts laiks. Pirms uzsākt īstas pārmaiņas, vajag sevi pārbaudīt, vai vispār esat gatavi no runām un domām pāriet pie reāliem darbiem.

Visvienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir veltīt nedaudz laika un uzmanības, lai uzskaitītu visu dienas laikā apēsto. Šeit nav runa par izmaiņām uztura režīmā. Runa ir tikai par apēstā uzskaiti. Izrādās, ka ir milzum liels cilvēku daudzums, kuri nespēj tikt pāri šim niecīgajam uzdevumam. Viņiem, protams, ir dažādi argumenti, kāpēc nav iespējams uzskaitīt apēsto, taču patiesība ir savādāka. Cilvēku, kurš nespēj veltīt pāris minūtes laika, lai uzskaitītu visu dienas laikā apēsto, vispār neinteresē liekā svara samazināšana, un laika trūkums ir tikai atruna, lai neko nedarītu.

Īsumā dietologs pateica tā - ja es netikšu pāri šim posmam, tad nav nekādu cerību, ka spēšu tikt pāri trešajam un vēl jo mazāk cerību, ka spēšu ievērot ceturto svara samazināšanas procesa posmu.

Arī nākošā lieta, kāpēc ir lietderīgi uzskaitīt visu dienas laikā apēsto, ir ļoti interesanta. Izrādās, ka cilvēks dienas laikā neapzināti apēd milzīgu daudzumu visādu nieku, kurus parasti vispār par ēdienu neuzskata, taču patiesībā tie veido ļoti nopietnu uzņemtās enerģijas daudzumu.

Visiem, kuri vēlas uzsākt svara samazināšanu, vai arī viņi domā, ka vēlas to uzsākt, no sirds iesaku - svara samazināšanu sāciet ar 5 dienu produktu reģistrēšanu. Bet par to, kā man gāja ar produktu reģistrēšanu šīs piecas dienas, Jūs uzzināsiet jau nākošajā reizē.

http://www.world2sport.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu