10 kilogrami 10 dienās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/kylemay/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Labdien!

Esmu parasts cilvēks ar ikdienišķām problēmām. Viena no šīm problēmām ir liekais svars. Saistībā ar liekā svara samazināšanu esmu uzkrājis interesantu pieredzi, ar kuru tagad esmu gatavs padalīties. Pieredzes uzkrāšanas laikā veicu nelielus pierakstus - tādu kā dienasgrāmatu, un tāpēc ņemiet vērā, ka turpmāk rakstītais ir nevis izdomāts, bet reāli piedzīvots. Iespējams, ka visu piedzīvoto nevarēšu attēlot tik spilgti, kā tas bija patiesībā, jo neesmu profesionāls spalvas un papīra meistars, taču centīšos pēc labākās sirdsapziņas.

Visu piedzīvoto esmu pierakstījis vairākos ministāstos un nododu tos Jūsu lietošanā hronoloģiskā secībā.

Iesākumā par mani. Man ir nedaudz pāri 40 un liekais svars man vēl pavisam nesen bija nedaudz pāri 10 kg. Darbs birojā. Nepieciešamības pēc kustības nekādas. Tik vien kā pacelt dakšiņu un pāris reizes dienā uzkāpt pa trepēm otrajā stāvā. Ja vēl nepamanījāt, tad esmu vīrietis. Man ir bērni un sieva, kura ēst gatavo izcili garšīgi un, ja vajag, arī vēlu. Un mani nesauc par Jāni Kļaviņu, savu īsto vārdu negribu atklāt.

Šāda dzīve mani bija novedusi pie tā, ka pagājušajā gadā nolēmu kaut ko mainīt. Mērķis bija atbrīvoties no traģiskās «riepas», kura nepieklājīgi karājās pāri manām 10 gadus vecajām «DISKO biksēm». Salīdzinot attēlu spogulī ar 10 gadus senu foto, nesapratu, kā tas vispār ir iespējams. Vienas un tās pašas bikses, viens un tas pats cilvēks, bet tik dažādi rezultāti.

Rīkoties sāku uzreiz tajā pašā vakarā, pēc divu attēlu salīdzināšanas un sievas «nav jau tik traki» uzklausīšanas.

Rīcība bija tieši tāda pati kā citās situācijās, kad problēma ir, bet skaidra risinājuma nav. Pieslēdzos internetam.

Teiksim tā, internets ir pilns ar tādām stulbībām, ka pat man - cilvēkam, kurš līdz šim bija tālu no diētēšanas, bija skaidrs - vājprātam nav robežu. Neuzskaitīšu visu, ko salasījos, jo, pirmkārt, to nav iespējams izdarīt un, otrkārt, katrs pats visu var izlasīt.

Vispār jau, ar pašreizējo pieredzi skatoties, vienīgais, ko vajadzēja darīt internetā, bija sameklēt kāda profesionāla dietologa vai psihologa kontaktus un nākošajā rītā pieteikties uz vizīti, taču es rīkojos savādāk.

Mani uzrunāja ieteikums vispirms veikt liekā svara diagnostiku internetā - e-dietalogs. Pamatojums likās loģisks, jo liekais svars ir tieši tāda pati veselības problēma kā sāpoši zobi. Lai veiktu diagnostiku, bija jāatbild uz 210 jautājumiem un tas man prasīja aptuveni 30 minūtes. Izdrukātais materiāls bija iespaidīgs (vairāki desmiti lapu) un pietiekami interesants. Visu, kas tur bija rakstīts, neatstāstīšu, bet galvenais akcents bija vērsts uz to, ka svaru vajag samazināt lēni un, lai to izdarītu, pietiekot izmainīt tikai divus ikdienas ieradumus.

Tas, ka lēni ir labi, man sen bija zināms un arī maināmo ieteikumu nebija maz. Atlika tikai izvēlēties, ko tieši mainīt.

Izvēli es izdarīju par labu fiziskajām aktivitātēm. Un, konkrēti, peldēšanai. Peldēju es 6 reizes nedēļā 5 mēnešus no vietas. Par to, kas no tā visa sanāca, lasiet šeit pat jau rītdien.

<span style="color:#00008e;">http://www.world2sport.com</span>

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu