4 svarīgi posmi liekā svara samazināšanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/genbug/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Sakarā ar to, ka pēc piecu mēnešu regulārām peldēšanas nodarbībām nebiju apmierināts ar svara samazināšanas rezultātiem, nolēmu izmantot diplomēta dietologa padomus.

Kopumā ierašanās pie dietologa neatšķiras no jebkuras citas vizītes pie veselības speciālista un nav dārgāka, kā divatā aiziet uz «popkorns-kola-kino».

Būtiskākā atziņa, ko guvu no vizītes, ir sekojoša - svarīgi ir tas, kas notiks vienu dienu pēc diētas, nevis diētas laikā. Ja pēc svara samazināšanas atgriezīsies pie iepriekšējā ēšanas režīma, tad patiesībā labāk neko neuzsākt, jo vienīgais, ko panāksi, būs vēl lielāks svars, nekā iepriekš un nopietni sirdsapziņas pārmetumi.

Vizītes sākumā dietologam paskaidroju, ka, kopš edietologa diagnostikas esmu piecus mēnešus aktīvi peldējis, bet svara samazinājuma kā nav, tā nav. Fiziskā kondīcija, protams, ir uzlabojusies un arī svara pieaugums apstājies, taču pacietība sāk zust. Iespējams, ka tādā garā varētu turpināt, un svars vēl pēc pieciem mēnešiem sāktu samazināties, taču, vienkāršiem vārdiem runājot, apnicis gaidīt. Gribas jūtamākus rezultātus.

Dietologs atzinīgi novērtēja manus līdzšinējos sasniegumus un uzstājīgi brīdināja par strauja svara samazināšanas sekām. Laikam jau dietologs ir noguris no klientu vēlmēm rezultātu sasniegt «tagad un tūlīt», tāpēc ātri piekrita, ka svaru samazināšu pēc iespējas vienkāršākā veidā un ar pēc iespējas mazāku kaitējumu veselībai. Pēc rezultāta sasniegšanas mēģināšu to nosargāt.

Manas šī brīža fiziskās aktivitātes tika novērtētas kā pilnīgi pieņemamas. Atlika tikai atrisināt jautājumu ar ēšanu.

Svara samazināšanu sadalījām 4 posmos.

Pirmais posms ir aktuālās situācijas apzināšana. Posms ilgst 5 dienas, kura laikā es precīzi uzskaitu, ko dienas laikā apēdu. Tas tāpēc, ka cilvēka atmiņa ir ļoti īsa un parasti jau pāris dienas pēc rezultāta sasniegšanas visi ir aizmirsuši, kas viņus bija novedis pie liekā svara. Taču, ja ir pieraksti, kur ieskatīties, būs vieglāk turēties pretīm kārdinājumam atgriezties pie iepriekšējiem netikumiem. Īsāk sakot, lai uzvarētu ienaidnieku, tas ir jāiepazīst, un tam ir dotas 5 dienas.

Otrais posms ir visīsākais un vienkāršākais. Tās ir atvadu vakariņas. Rituālu nozīmīgums nav apstrīdams, un tāpēc dažkārt ir ieteicams konkrēti un atmiņā paliekoši iezīmēt kaut kā beigas un kaut kā sākumu.

Nākošais posms ir pilnīga atteikšanās no saldumiem un produktiem, kas satur kviešu miltus. Visu pārējo var ēst kā līdz šim. Vēlams, protams, 4 vai 5 reizes dienā un tā, lai nav smaguma sajūta. Posms ilgst 10 dienas. Ja ievērošu nosacījumus, tad pa šo laiku svaram noteikti jāsamazinās.

Pēdējais posms ir visgarākais un vissarežģītākais. Šis posms ir iegūtā svara nosargāšana, un tas ilgst visu atlikušo mūžu.

Ar dietologu nolēmām satikties vēlreiz pēc divām nedēļām, lai apspriestu sasniegto un to, kas darāms nākotnē.

Par svara samazināšanas pirmo posmu uzzināsiet nākošajā reizē.

<strong><span style="color:#000074;">http://www.world2sport.com</span></strong>

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu