Kā kopt sejas ādu vasarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

3ade.lv.

Patiesībā oficiāli nemaz tāda «vasaras» kosmētika neeksistē. Tomēr līdzekļi, ko lietojam vasarā stipri atšķiras no tiem, ko lietojam ziemā. Ja runājam precīzāk, tad runa galvenokārt iet nevis par konkrētiem kosmētiskajiem līdzekļiem, bet par to lietošanas noteikumiem.

Galvenās vasaras izpriecas - saule un karstums, var kļūt par galveno kaitēkli mūsu jaunībai un skaistumam. Spriediet paši: no ultravioletā starojuma āda kalst un noveco, taukainas ādas īpašniekiem nosprostojas poras un rodas iekaisumi. Daudzi mokās ar vasarraibumiem un pigmentāciju - un tas viss tikai dēļ mīļās saulītes. No karstuma sāk «tecēt» dekoratīvā kosmētika un tonālais krēms momentā nosprosto poras, pastiprinās sviedru izdalīšanās un āda vēl vairāk atūdeņojas. Rodas arī loģisks jautājums - ko darīt?

Viss ir ļoti vienkārši: attīrīt, aizsargāt un mitrināt, mitrināt, mitrināt.

Var izdalīt dažus taktiskos noteikumus:

1. noteikums: attīrīt

Attīrīšanas rituālam jābūt pēc iespējas saudzīgākam. Ja tās ir putas, tad maigas, paredzētas jūtīgai ādai. Ja toniks - tad noteikti bez spirta, labāk zāļu. Ja skrubis, tad ļoti maigs, ar pēc iespējas ne blīvu tekstūru un pēc iespējas mazākām un mīkstākām abrazīvajām daļiņām. Attīrošās maskas arī var atrast pēc iespējas vieglākas - ar gurķu vai tējas koka ekstraktiem.

Un pacentieties pēc iespējas mazāk aiztikt seju ar rokām. Vasarā uz mūsu viegli svīstošajām rokām ļoti labprāt iedzīvojas mikrobi, daudz vairāk kā ziemā, tāpēc arī tikt pie infekcijas un iekaisumiem tikt ir daudz vieglāk.

2. noteikums: aizsargāt

Pārskatiet savus krēmu krājumus. Visiem vasaras līdzekļiem būtu jābūt ar saules aizsardzības komponentēm (parasti tas ir norādīts uz iepakojuma) un galvenokārt mitrinošiem nevis barojošiem. Tagad gandrīz katrs kosmētikas zīmols ražo ne tikai blīvos krēmus, bet arī vieglos mitrinošos krēmus. Krēma vieglā tekstūra palīdz tam labāk uzsūkties un nerada taukainu spīdumu un smaguma sajūtu uz sejas, savukārt aizsardzība no saules novērsīs priekšlaicīgu novecošanu.

Ja jūs dzīvojiet pilsētā un saulē atrodaties tikai tik daudz, cik ceļš no mājām līdz transportam, jums pietiks ar UV aizsardzības faktoru 10, savukārt, ja nolēmāt doties sauļoties uz pludmali, parūpējieties, lai jums būtu krēms ar UV 30.

Tām, kas vēlas iegūt zeltainu sejas ādu, bet nav iespējas sauļoties, ir vērts pamēģināt sejas krēmus ar pakāpenisku iedeguma efektu. Tie atšķirībā no auto bronaztoriem ir viegli ar saules aizsardzības efektu un darbojas tiešām pakāpeniski.

3.noteikums: mitrināt

Iegādājieties sev spreja pudelīti ar ūdeni. Protams ideālā variantā tas varētu būt kosmētiskais ūdens vai rožūdens, tomēr nav obligāti jāpērk dārgi kosmētiskie līdzekļi, pats parastais minerālūdens arī kalpos kā labs atsvaidzinātājs.

Šāda spreja lietošana ļaus mitrināt ādu, nebojājot meikapu un kalpos kā labs atsvaidzinātājs karstumā. Ofisu darbiniekiem, kas visu dienu pavada pie datora, kondcionieru gaisā, kā arī tiem, kas bieži lido, šāds flakoniņš ir pat ļoti nepieciešams

Bez mitrināšanas, vasarā, ādu ik pa laikam vajdzētu arī papildus tonizēt. Vislabāk ar to tiks galā parasts ledus gabaliņš, pagatavots no minerālūdens, zaļās tējas un zāļu novārījuma.

4. noteikums: atvieglot

Mainiet meikapa taktiku. Karstā laikā arī meikapam vajadzētu būt vieglam un neuzkrītošam. Patiesībā kā visam vasarīgajam. Uz sejas nedrīkst būt nekas lieks: modē ir minimālisms. Labāk jau vispār bez tonālā krēma (starp citu, gandrīz visi kosmetologi ir vienisprātis, ka minimāla tonālo līdzekļu lietošana pagarina ādas jaunību), bet ja bez tā neiztikt tad ļoti, ļoti plānā kārtiņā. Pamēģiniet mitrinošos krēmus ar tonālo efektu, tādus ražo, piemēram, «Vichy», «Lumene». Ja noteikti vajag pūderi, labāk, lai tas ir birstošais. Lūpu krāsu aizstājiet ar lūpu spīdumu, pamēģiniet ar mentola garšu - lieliski atsvaidzina. Acu tušu variet aizvietot ar salonā veiktu ķīmisko skropstu krāsošanu. Tādējādi jūs izskatīsieties vienlaicīgi izteiksmīgi, svaigi un dabiski, respektīvi - ļoti vasarīgi!

Svarīgi, lai «vasaras» dekoratīvā kosmētika saturētu UV filtrus (lūpu krāsai, tonālajam krēmam un pūderim tie ir obligāts nosacījums).

5.noteikums: ķeriet mirkli

Izmantojiet vasaras sniegtos labumus. Augļi, ogas un dārzeņi lieliski papildinās jūsu vasaras kosmētikas arsenālu.

Piemēram, vīnogas, kabacis un baklažāns lieliski mitrina ādu; aprikozes mazina iekaisumu; persikam piemīt ādu nomierinošas īpašības; atšķaidīta citronu sula balinās ādu un sašaurinās poras; gurķis atjauno; arī zemenes balina ādu, palīdz cīnīties ar vasaras raibumiem, pigmenta traipiem un pat ekzēmu; avenes, jāņogas un ķirši sniedz vispārēju kopjošu efektu ādai.

6. noteikums: konsultējieties ar profesionāli

Aizejiet pie kosmetologa. Viņš palīdzēs izvēlēties jums piemērotāko vasaras sejas kopšanas stratēģiju, piemeklēs atbilstošāko profesionālo kosmētiku, ieteiks no kādām procedūrām vasaras sezonā labāk izvairīties.

Vairums kosmetologu vasaras periodā neiesaka veikt pīlingus - izņēmums ir mandeļu un glikolskābes pīlingi. Tas tāpēc, ka, ja pēc procedūras uz seju iedarbojas saule tas var izraisīt papildus pigmentāciju ar kuru būs jācīnās visu turpmāko dzīvi. Tāpat arī vasarā neiesaka likvidēt dzimumzīmes, papilomas, īpaši uz atklātajām ķermeņa daļām, jo tad sauļošanās rezultātā var izveidoties keloīdās rētas. Tās pašas pigmentācijas dēļ arī fotoepilāciju labāk atlikt līdz rudenim.

Lai Jums jauka vasara un patīkamas saules peldes!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu