Ātrā palīdzība nogurušām vai karstumā piepampušām kājām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Syed_W_CCT357, CC BY-NC-ND 2.0

www.3ade.lv

Vispirms atpūtiniet kājas

Atnākot mājās novelciet apavus un ļaujiet sev 5-7 minūtes pavāļāties uz dīvāna, uzlieciet kājas uz kāda palielāka spilvena. Tā lai kājas atrastos nedaudz virs galvas un ķermeņa, lai asinīm ir iespēja nedaudz «atplūst» no tām.

Padoms: kad kājas būs nedaudz atpūtušās - nenolaižot tās veiciet nelielu vingrošanu: izkustiniet apļveida kustībām pēdas, tad salieciet un iztaisnojiet kāju pirkstus.

Atbrīvojamies no piepampuma un smaguma sajūtas kājās

Recepte ko bieži izmanto modeles pēc ilgstošiem defilē - kontrastduša kājām: vēss (bet ne ledains) un silts (bet ne karsts). Burtiski 3-5 minūtes. Ar to pietiks lai atjaunotu limfteci un asinsriti kājās un atgrieztu tām tonusu. Bez tam, šāda duša labi nostiprina asinsvadu sieniņas un kalpo kā varikozes profilakse.

Padoms: ātri noņemt kāju tūsku palīdzēs 1-2 minūšu masāža ar ledus kubiciņiem, labāk izmantot ledu no zāļu novārījuma. Masējam pēdas, kāju pirkstus un potītes. Kustībām jābūt limfteces virzienā.

Palutinām kājas ar atslābinošu vannīti

Ūdenim jābūt patīkamam, nedaudz vēsam. Pievienojiet vannītei jūras sāli, ēteriskās eļļas, zāļu ekstraktus. Kāju nogurumu lieliski mazinās vannīte ar priežu ekstraktu. Karstumā piemērotas būs ēteriskās eļļas ar «atvēsinošu» iedarbību: aptiekas kumelītes, piparmētras, citronzāle, citronu balzams. Saskaņā ar Ajūrvēdas principiem lavanda un bergamots būs piemēroti jebkuriem laika apstākļiem.

Ja papēžu āda ir ļoti sausa pielieciet vannītei 2-3 ēdamkarotes saldā krējuma vai medus. Tūsku mazinās vannīte ar kumelīšu un liepu ziedu novārījumu. Vannīte ar cipreses, rozmarīna vai nātru novārījumu ir labs vēnas tonizējošs līdzeklis.

Padoms: pēc kāju peldes vienmēr lietojiet arī skrubi kājām - arī pedikīrs būs retāk jātaisa.

Uzklājam krēmu un veicam vieglu kāju masāžu

Kājas jāmasē no lejas uz augšu, ar vieglām apļveida kustībām. Vispirms - pēdas (vislabāk ja ir kāds, kas jums šinī nodarbē var palīdzēt), kārtīgi izmasējot katru kāju pirkstu, pēc tam uz augšu, pie potītēm, ikriem un ceļiem.

Padoms: krēmu izvēlieties atbilstoši tai problēmai, kas jāatrisina.

Pie biežas kāju tūskas var palīdzēt krēmi ar zirgkastaņa, sarkanās vīnogas, ginko biloba, cipreses, rozmarīna, ģerānijas, lavandas un salvijas ekstraktiem un ēteriskajām eļļām. Tie uzlabos asins cirkulāciju un limfteci.

Ja pēdas ir sausas, atūdeņojušās, papēži saplaisājuši meklējiet krēmus ar dažādām augu eļļām, hialuronskābi, urīnvielu, alvejas ekstraktu un dažādām ārstnieciskajiem augiem.

Pastiprinātu kāju svīšanu mazinās līdzekļi ar lavandas, tējas koka ēteriskajām eļļām. Tām piemīt laba antibakteriāla un antiseptiska iedarbība.

Savukārt, ja āda uz pēdām ātri kļūst raupja - palīdzēs keratoliski krēmi ar ananāsa, papaijas, silīcilskābes un augļu skābju piedevām.

Kāju krēmi, kas var palīdzēt

Christina Fitzgerald atvēsinošs losjons Botanical Cooling Lotion asinsrites uzlabošanai, tūskas noņemšanai, aminoskābēm, aprikožu eļļu un vīnogu kauliņu ekstraktu.

Gelee Fraiche Jambes Legeres, ThermesMarins de Saint Malo atsvaidzinošs gēls ar zirgkastaņa, mentola, ruskusa ekstraktiem un salvijas un rozmarīna ēteriskajām eļļām.

La Ric, Gel For Tired Legs - lai mazinātu kāju nogurumu un smaguma sajūtu, uzlabotu asinsriti. Darbojas kā varikozo vēnu, tulznu, sabiezējušas ādas profilakse. Satur zigkastaņa un mentola ekstraktus.

Atvēsinošs gēls kājām The Body Shop ar zirgkastaņa ekstraktu un eļļu.

CND, Cucumber Heel Therapy, dziedinošs kāju krēms ar alantoīnu, gurķa, kumelīšu un aloe vera ekstraktiem

Neutrogena, Norvēģu formula, atsvaidzinošs balzams kājām. Intensīvi mitrina, baro un noņem kāju nogurumu. Satur dažādas augu eļļas un mentolu.

Orly, Italian Mandarine Moisturizing Lotion, mitrinošs losjons kājām un rokām, ar augu un ēteriskajām eļļām, aloe vera ekstraktu, A un E vitamīniem.

Bare Foot, Freeman, kāju skrubis, muskuļu sāpes mazinošs, ar plūmju, cukurniedru, citrusaugļu ekstraktu, tējas koka un piparmētru eļļu.

Byrelax, Byly mitrinošs gēls nogurušām kājām ar sarkano vīnogu kauliņu ekstraktu.

Himalaya Herbals augļu skrubis kājām ar aloe vera ekstraktu, kokosa eļļu un ananāsa ekstraktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu