Patriotu mode: kā pareizi jānēsā sarkanbaltās lentītes?

Egoiste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Klāt novembris - patriotu mēnesis, kurā jau desmito gadu pēc kārtas Aizsardzības ministrija aicina visus valsts svētku laikā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkanās lentītes. Kā pareizi tās nēsājamas - ar galiņiem uz augšu V zīmē vai tomēr ar cilpiņu un lentītes galiem uz leju?

Meklējot atbildi, jāsecina, ka sarkanbaltās lentītes nēsāšana ir gaumes un stila jautājums, jo striktu noteikumu nav. Ja vēlamies atzīmēt šo visu kā priecīgu notikumu - valsts nosargāšanas uzvaru (victory - uzvara), tad lentītes galiem noteikti jābūt vērstiem uz augšu. Aizsardzības ministrija V burta veida lentītes aicina piespraust ar galiem uz augšu. Tas ir kā simbols 11.novembrim (stilizēts cipars 11).

Ja tiek veidota cilpiņa, tad prasītos, lai lentītes galiņi būtu virzienā uz leju. Šādi nēsā t.s. Georga lentītes. Savulaik sarkanbaltsarkanās lentītes tika uztvertas arī kā «atbilde» melnoranžajām Georga lentītēm, kuras 9. maija svinētāji nēsā apgriezta V burta formā. Iespējams, ka arī tādēļ daudzi sarkanbaltsarkanās lentītes vēlas nēsāt citādā stilā nekā Georga lentītes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu