Gailim joprojām nav izdevies pārdot savu «Lieldienu salu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes/City24/LETA

Pagājušā gada pavasarī medijos nonāca ziņa par Māra un Zaigas Gaiļu izcilās brīvdienu mājas Kaltenē pārdošanu. Līdz šim šīs mūsdienu arhitektūras ikonas pārdošanas cena publiski netika izskanējusi - medijiem Gailis atzīmēja vien to, ka summa būs rakstāma ar septiņiem cipariem. Nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» pārstāve Līga Igala nekustamo īpašumu sludinājumu portālam City24.lv beidzot atklāj īsto skaitli – godalgotā «Lieldienu sala» tiek pārdota par 2,5 miljoniem eiro.

Slavenā un apbalvojumiem bagātā «Lieldienu sala» reiz bija padomju laikā būvēta lašu fabrikas sūkņu stacija, kas savu funkciju tā arī nekad nepildīja. Zaiga un Māris Gaiļi pamestajā ēkā ieraudzīja tās raupjo skaistumu un iespēju māju «pieradināt» dzīvošanai.

Ēku Gaiļu pāris atklāja pastaigas laikā Lieldienu rītā tālajā 2005. gadā. Tāpat kā oriģinālo Lieldienu salu, arī Kaltenes brīvdienu māju no visām pusēm apskalo jūra. Tā radusies iedvesma nosaukumam «Lieldienu sala».

Zaiga Gaile atceras, ka toreiz māja bija gluži kā rēgs, taču arhitektes sajūta par pasauli, ka mēs nenākam tukšā vietā, bet kaut ko turpinām un kaut kas turpina mūs, ļāva šo projektu realizēt viegli - līdzsvarā ar jūru, debesīm un akmeņiem. Turklāt rekonstruētā sūkņu stacija atbilst šodienas cilvēku filozofijai dzīvot «loftā», atzīst autore.

Šodien šī ir vieta, kur atrast atbildes un sakārtot domas. Jūras horizonts ir fantastisks atskaites punkts, atzīst arhitekte, papildus atzīmējot, ka apkārt īpašumam nav zaļas krāsas - tikai jūra, debesis un akmeņi, kas ārkārtīgi attīra. Jāpiebilst, ka gulta mājā ir novietota tā, lai redzētu saulrietu, pat neceļoties no spilvena.

Arī mājas interjerā ieturēta stila tīrība un minimālisms. Turklāt aiz logiem šalcošā jūra un skaidrās horizonta līnijas neļauj pat iedomāties šo māju piekrāmētu! Te viss ir lieks, uzskata arhitekte, piebilstot, ka desmit gadu laikā faktiski neviena manta nav nākusi klāt. Arhitekte ļoti pārdomāja katru priekšmetu dizaina kolekcijā, kam ir veltīts daudz lappušu viņas sarakstītajā grāmatā par ēkas rekonstrukcijas procesu.

Atsevišķu ievērību ir pelnījusi aiz galvenās ēkas uzceltā peldu māja «Nautilus». Tā ir apšūta ar nerūsējošā tērauda plāksnēm, kas to padara līdzīgu zemūdenei. Peldu mājas augšējā līmenī ierīkota pirts telpa ar ģērbtuvēm un dušu, kā arī āra lodžija ar ūdens vannu. No pirts lāvas paveras lielisks skats uz plašo jūras klajumu, bet no pirts mājas traps ved tieši uz piemājas smilšu pludmali, kur netraucēti izbaudīt peldi un sauli.

Pie «Lieldienu salas» izveidota jahtu piestātne, kas starptautiskajā reģistrā iekļauta kā privāta sezonas jahtu osta. Mājas priekšpusē ir arī helikoptera nosēšanās laukums.

Plašāk unikālā īpašuma eksterjers un interjers apskatāms šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu