Konservatīvie aicina pēc Tečeres nāves neatskaņot «Ding-Dong! The Witch is Dead»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Raidorganizācija BBC aicināta neatskaņot dziesmu «Ding-Dong! The Witch is Dead» no 1939.gada filmas «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis»), ko pēc bijušās Lielbritānijas premjerministres Margarētas Tečeres nāves ar interneta kampaņas palīdzību mēģināts iedabūt mūzikas topa pirmajā vietā.

Konservatīvais deputāts Džons Vitingdeils sacīja, ka dziesma nebūtu jāatskaņo. «Ar topiem mēģina manipulēt cilvēki, kuri tādā veidā grib paust politisku vēstījumu,» viņš norādīja laikrakstam «Daily Mail». «Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka tas ir aizvainojoši un ļoti neiejūtīgi, tāpēc BBC nevajadzētu to spēlēt.»

Kompānija «Official Charts Company» ceturtdien sacīja, ka «Ding-Dong! The Witch is Dead» esot topa trešajā vietā.

Labēji orientētās avīzes «Daily Mail» un «Daily Telegraph» centušās panākt, lai dziesma tiktu aizliegta. «Daily Mail» pat paziņoja, ka tas esot «apvainojums Megijai».

Tikmēr «The Daily Telegraph» raksta, ka BBC jaunais vadītājs Tonijs Hols esot atteicies izņemt dziesmu un saviem padotajiem skaidrojis, ka tas ir «redakcionāls lēmums».

BBC savulaik atteicies atskaņot tādas dziesmas kā Serža Geinsbūra un Džeinas Birkinas intīmo hitu «Je T'aime... Moi Non Plus», panku grupas «Sex Pistols» dziesmu «God Save the Queen» un grupas «Frankie Goes to Hollywood» melodiju «Relax».

Raidorganizācija vēl nav atklājusi, vai atskaņos dziesmu svētdien, kad tiks izlaists iknedēļas tops. Tas notiks tikai trīs dienas pirms Tečeres bērēm, kurām Lielbritānija līdzekļus nežēlo. Tās arī būs pirmās premjerministra bēres, ko karaliene Elizabete II apmeklējusi kopš Vinstona Čērčila izvadīšanas ceremonijas 1965.gadā. Aptuveni 2000 viesu sarakstā ir bijušie un esošie valstu līderi.

Savukārt Tečeres oponenti, kuri bijušo premjerministri vainoja britu rūpniecības sagraušanā, viņas nāves dienā rīkoja trokšņainas ballītes, savukārt daudzi leiboristu deputāti trešdien boikotēja parlamenta veltījumu Tečerei.

Taču žurnālists Čārlzs Mūrs, kura sarakstītā Tečeres biogrāfija iznāks uzreiz pēc politiķes bērēm, pat apsūdzējis BBC dziesmas popularizēšanā. «Būtībā BBC mēģina iedabūt «Ding-Dong! The Witch is Dead» topu virsotnē, tikai spriežot un spriežot, vai to vajadzētu aizliegt, un runājot par tamlīdzīgām muļķībām,» uzskata Mūrs, kurš agrāk bija «The Daily Telegraph» redaktors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu