Jaunzēlandē aizliedz mētāt beigtus trušus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz dzīvnieku tiesību aizsardzības aktīvistu protestiem, Jaunzēlandes pilsētā Vaiau aizliegtas ikgadējās beigtu trusīšu mešanas sacensības, kuras tiek rīkotas par godu mežacūku medību sezonas sākumam, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Kā norādījis dzīvnieku aizsardzības organizācijas «Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals» (RSPCA) pārstāvis Čārlzs Kadvolders, šādas sacensības pieradina bērnus pie domas, ka beigti dzīvnieki ir jautri un tie var tikt izmantoti izklaidei. Tāpat viņš uzsvēris, ka mirušu dzīvnieku mētāšana ir cietsirdīga. «Vai jums šķiet, ka mētāt apkārt savu mirušo vecmāmiņu viņas bērēs ir labs joks?» retoriski jautāja Kadvolders.

Tomēr ne visi pilsētas iedzīvotāji viņam piekrīt. Mežacūku medību organizatore Džo Moriartija paziņojusi, ka lēmums atcelt konkursu ir pārspīlēts politkorektums. «Mūsu kopienas bērni ir fantastiski, viņi mīl savus dzīvniekus,» sacīja sieviete Austrālijas raidkorporācijai «ABC», piebilstot, ka bērni tādās apdzīvotajās vietās kā Vaiau izturas pret dzīvniekiem ar daudz lielāku cieņu, jo uzaug tiem līdzās.

Jaunzēlandē ir aptuveni 30 000 savvaļas trušu, kas rada zaudējumus lauksaimniecībā. Pēc ekspertu aprēķiniem, šo zaudēju lielums ik gadu sasniedz 22 miljonus Austrālijas dolāru (aptuveni 10 miljonus latu), tāpēc Vaiau dažu lauksaimnieku pamatnodarbošanās ir savvaļas trušu iznīcināšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu