Zviedrijā viltus invalīdam piespriež trīs gadus ilgu cietumsodu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Atmaskojošas fotogrāfijas dēļ kāds zviedrs, kas gadiem izlikās piekalts pie invalīdu krēsla, turpmākos trīs gadus varēs pavadīt aiz restēm, vēsta Zviedrijas interneta izdevums «The Local».

Patiesība par krāpšanu atklājās, kad likumsargu rokās nonāca fotogrāfija, kurā it kā paralizētais vīrietis bija redzams dejojam atrakciju parkā ar milzu trusi.

Par naudas izkrāpšanu no valsts 33 gadus vecajam vīrietim no Zviedrijas rietumu pilsētas Halmstades vajadzēs arī atmaksāt vairākus miljonus zviedru kronu, ko viņš nelikumīgi saņēma kā sociālo pabalstu.

Laikā no 2005.gada 1.novembra līdz 2009.gada 31.janvārim Zviedrijas Sociālās apdrošināšanas aģentūra izmaksāja notiesātajam 3 001 741 kronu (207 420 latus). Apgalvojot, ka viņam nepieciešama palīdzība ēdot, pārvietojoties no vienas vietas uz otru un pat pagriežoties gultā, vīrietis panāca, ka valsts maksā arī viņa ģimenes locekļiem kā viņa personīgajiem aprūpētājiem.

Vīrieša plāns sāka brukt jau 2007.gadā, kad policija pēc kāda ziņojuma par ļaunprātīgu izmantošanu un nelegālu ieslodzījumu pārmeklēja viņa māju. Konfiscēto priekšmetu vidū bija arī vairākas fotogrāfijas, vienā no kurām vīrietis bija redzams dejojam ar milzu trusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu