Politiķi novelk bikses, protestējot pret vilcināšanos pieņemt budžetu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Aptuveni 50 Romas pašvaldības kreisā spārna politiķu pirmdien novilka bikses pilsētas rātsnamā, aicinot pasteigties ar Romas budžeta pieņemšanu 2010.gadam.

«Alemanno mūs izģērbis līdz apakšveļai,» vēstīja viens no protestētāju plakātiem, norādot uz pilsētas mēru Džanni Alemanno no labā spārna. «Parki un dārzi pamesti», «Bezpajumtnieki, tukšas mājas» - bija rakstīts uz citiem plakātiem.

Kā norādījis Romas kinostudijas «Cinecitta» rajona mērs Sandro Mediči, Alemanno kavējas ar budžeta pieņemšanu drīzumā gaidāmo vēlēšanu dēļ, «jo tas satur nepopulārus nodokļus». «Bez budžeta mums ir līdzekļi tikai tekošajiem tēriņiem,» sacīja Mediči sarunā ar AFP. «Manā rajonā nespēs darboties divas skolas, kurām būtu jāatveras septembrī.«

11 no 19 Romas rajonu mēru amatiem ieņem kreisā spārna politiķi. Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni partijas «Brīvības tauta» (PDL) biedrs Alemanno Romas mēra amatu 2008.gadā atkaroja no kreisā spārna pārstāvja Valtera Veltroni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu