Miljardieris izpilda solījumu Dievam atdot pusi savas mantas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

82 gadus vecais miljardieris Alberts Gubejs nolēmis pildīt jaunībā doto solījumu Dievam un pusi savas mantas ziedos Romas katoļu baznīcai.

Šobrīd viņš ziedojis jau 235 miljonus mārciņu (184,7 miljonus latu) un plāno ziedot summu līdz 500 miljoniem mārciņu (393 miljoniem latu), ziņo «Christian Post». Bijušais lielveikalu ķēdes «Kwik Save» un sporta klubu ķēdes «Total Fitness» īpašnieks ir ieguldījis 470 miljonus mārciņu (369,4 miljonus latu) paša izveidotajā baznīcai veltītajā labdarības fondā.

Gubejs savā nabadzīgajā jaunībā Dievam devis solījumu, ka atdos baznīcai pusi savas mantas, ja kļūs bagāts. Par šo darījumu ar Dievu 1997.gadā Gubejs stāstīja kādā laikraksta intervijā. «Dievs, lūdzu, palīdzi man kļūt par miljonāru, un es tev atdošu pusi no savas mantas,» tā Dievam esot lūdzies Gubejs.

Kopš tā laika viņa bagātība pastāvīgi palielinājusies. 1973.gadā viņš pārdeva savu uzņēmumu «Kwik Save» par 14 miljoniem mārciņu (11 miljoniem latu). Pēc tam viņš izveidoja sporta klubu tīklu «Total Fitness», kuru 2004.gadā pārdeva par 70 miljoniem mārciņu (55 miljoniem latu). Pēdējos gados Gubejs savu naudu ieguldījis nekustamajos īpašumos Lielbritānijā, Īrijā un Krievijā.

Pēc «Sunday Times» datiem, 2009.gadā Gubejs atradies 107.vietā Lielbritānijā bagātāko cilvēku sarakstā. Žurnāls «Forbes» 82 gadus veco miljardieri ievieto 880.vietā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā. Gubejs ir pārliecināts katolis, precējies, un viņam ir divi bērni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu