Phenjana: Ziemeļkorejas līderis diktē pasaules modi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira tradicionālais frencis, pateicoties tā valkātāja neizmērojamajam diženumam, kļuvis par aktuālāko modes tendenci visā pasaulē, trešdien vēsta Phenjanas oficiālā tīmekļa vietne «Uriminzokkiri».

Kā liecina Komunistiskās partijas laikraksta «Rodong Sinmun» rīcībā esošā informācija, pieticīgā paskata frencis aizrāvis ļaužu iztēli, kļūstot par pasaules modes trendu.«Tā cēlonis ir diženā ģenerāļa cēlais tēls, vienmēr darba laikā valkājot pieticīgo frenci, kas atstāj dziļu iespaidu uz cilvēku prātiem visā pasaulē,» vēsta paziņojums. «Īsāk sakot, tas ir tāpēc, ka viņa kā dižena cilvēka tēls ir tik izcils.«Šādu informāciju komunistiskās valsts varasiestādēm apstiprinājis kāds vārdā neminēts franču modes eksperts, kurš norāda, ka visa pasaule cenšas līdzināties Kima Čenira tēlam.«Kima Čenira mode, kas plaši izpletusies visā pasaulē pasaules vēsturē ir kaut kas nepieredzēts,» norādījis stilists.68 gadus vecā līdera izdaudzinātais frencis tiek papildināts ar pieskaņotām biksēm, parasti haki vai zilganpelēkos toņos.Šādi vadonis ir tērpies, pat uzņemot ārvalstu viesus.Kims un viņa mūžībā izgājušais tēvs Kims Irsens Ziemeļkorejā izveidojuši personības kultu, kas robežojas ar reliģiju. Pašreizējam vadonim, atbilstoši oficiālajai propagandai, piemīt teju vai pārdabiskas spējas. Viņa dzimšanas brīdī par svēto Čanbai kalnu parādījusies varavīksne. Starp Kima brīnumiem esot arī kāda golfa spēle, kur viņš bumbiņu 11 no 18 bedrītēm iesitis jau ar pirmo sitienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu