Strādnieki protestē pret aizliegumu dzert alu darba laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vairāki simti alus ražošanas uzņēmuma «Carlsberg» darbinieki šonedēļ pieteikuši streiku un aptuveni 250 ceturtdien iesnieguši atlūgumus, protestējot pret jaunajiem noteikumiem, kas aizliedz dzert alu darba laikā.

Iepriekš uzņēmuma noliktavu un ražošanas darbinieki drīkstēja dzert alu visu dienu, taču tagad jaunie noteikumi ļauj alkoholisko dzērienu lietot tikai pusdienu pārtraukumā darba ēdnīcā.

Kā paskaidroja uzņēmuma pārstāvis, vienīgais, kas tiek prasīts no darbiniekiem, ir būt skaidrā darba vietā, tomēr aptuveni 800 darbinieku pieteica streiku un vēl 250 iesniedza atlūgumus, apstādinot alus piegādi Kopenhāgenā un tās apkaimē.

Streikam pievienojās arī «Carlsberg» kravas automašīnu vadītāji, lai gan uz viņiem jaunie noteikumi neattiecas. Kravas auto vadītāji drīkst no ēdnīcas paņemt līdzi trīs alus, jo viņiem bieži vien nav laika tur pusdienot, pavēstīja uzņēmuma pārstāvis.

Tomēr «Carlsberg» kravas automašīnas Dānijā ir aprīkotas ar īpašām ierīcēm, kas nepieļauj, ka vadītāji pie stūres sēžas reibumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu