Zem sabrukušas izstādes zāles jumta notikušas trušu orģijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Zviedrijā, februāra beigās zem sniega nastas sabrukušās sporta zāles jumta iesprostotie uz trušu izstādi savestie truši sarīkojuši pārošanās orģiju un tagad dažādu sugas trušu audzētājiem dzimst raibi jaukteņi, ziņo zviedru avīzes «Dagens Nyheter» portāls «dn.se».

Jau ziņots, ka februārī dēļ neparasti biezās sniega segas vairākās Zviedrijas pilsētās iebruka sporta zāļu, noliktavu un lauksaimniecības ēku jumti, tostarp tenisa sporta zāles jumts Nīčepingas pilsētā, kur notika valsts mēroga trušu izstāde.

Tenisa hallē jumta iebrukšanas brīdī atradušies vairāk nekā 1600 trušu un pēc notikuma nebija zināms, kas noticis ar dzīvniekiem, kuri atrodas zem iebrukušā jumta drupām.

Tagad, kā raksta «dn.se», izrādās, ka ievērojama daļa trušu izkļuvuši no saviem būriem. Kamēr īpašnieki, kurus nelaida bīstami bojātā ēkā raizējās par savu trušu likteni, dzīvnieki «iepazinās» un pārojās «uz nebēdu», stāstījuši celtnieki, kas ieradušies salabot sabrukušo jumtu.

Kā raksta «dn.se», trušu audzētājiem, kuri pārsvarā audzēja un «selekcionēja» tīras sugas trušus, tagad dzimušas starp 50 un 60 raibu jaukteņu «ģimenes».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu