Uzticības telefona konsultants aizmieg pašnāvnieka zvana laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kāds uz pašnāvību noskaņojies zviedrs tika atstāts likteņa varā, kad uzticības telefona konsultants aizmiga un sāka krākt telefonsarunas laikā, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegrpah».

Vīrietis piezvanīja ārkārtas dienestiem aptuveni divos naktī, sakot, ka jūtas psiholoģiski nestabils. Viņa zvans tika pāradresēts kādam zviedru baznīcas mācītājam, tomēr pēc piecu minūšu sarunas ar uzticības tālruņa konsultantu pašnāvniekam radās sajūta, ka viņš runā pats ar sevi.

«Es nodomāju, varbūt viņš kaut ko pieraksta, tāpēc pajautāju - «Vai jūs izdarāt piezīmes,«» 44 gadus vecais vīrietis atklāja vietējam laikrakstam. «Pirms viņš pamodās, es varēju dzirdēt viņa smago elpošanu.»

Tomēr, pēc vīrieša vārdiem, mācītājs nomodā nepalika ilgi. Pēc pāris minūtēm satraucoša klusuma vīrietis pārtrauca telefonsarunu.

Par laimi, mācītāja attieksme tik ļoti sadusmoja nelaimīgo vīrieti, ka domas par pašnāvību izgaisa. Neskatoties uz pozitīvo iznākumu, vīrietis neslēpj savu sašutumu. «Mācītājam nav pieņemami aizmigt zvana laikā,» norādīja zvanītājs sarunā ar laikrakstu. «Tādas lietas nedrīkst notikt, ja tu zvani, lai meklētu palīdzību. Es jutos slikti un gribēju padarīt sev galu, taču es saņēmos un piezvanīju. Esmu ļoti nepamierināts.»

Kā norādīja Monika Ekerdāle Šellstrema, kas koordinē Zviedrijas baznīcas mācītāju dežūras, šī nav pirmā reize, kad cilvēki, kas zvana uz uzticības telefonu, sūdzas par to, ka mācītāji aizmiguši. «Tādās lietas tiešām nedrīkst notikt, taču reizēm gadās, ka cilvēki zvana un sūdzas par to, ka mācītāji ir aizmiguši,» viņa atklāja zviedru interneta izdevumam «The Local».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu