Slavenais astoņkājis Pols izglābis tūkstošiem dzīvību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Slavenais vācu astoņkājis Pols izglābis tūkstošiem savu sugas brāļu dzīvību, ceturtdien informēja Vācijas pilsētas Oberhauzenes akvārija pārstāve Tanja Munciga.

«Daudzi cilvēki mums raksta, ka viņi vairs nelieto uzturā astoņkājus,» pavēstīja Munciga.Tāpat Polu daudzās reklāmas akcijās izmanto dažādas Vācijas organizācijas, lai piesaistītu sponsorus labdarībai. Vienā no tām pat paredzēts ziedot līdzekļus, lai glābtu bruņurupučus uz kādas no Grieķijai piederošām salām.

Jau ziņots, ka astoņkājis kļuva slavens, jo precīzi noteica visu Vācijas futbola izlases spēļu iznākumus Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kā arī to, ka Pasaules kausa izcīņas finālmačā Spānijas izlase pieveiks Nīderlandi. Kā ziņots, finālā spāņi uzvarēja papildlaikā ar 1:0.

Pēc finālturnīra noslēguma Pols atgriezās pie savu ierasto pienākumu veikšanas - bērnu izklaidēšanas un uzjautrināšanas, tomēr tā popularitāte nav mazinājusies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu