Rīdzinieki sašutuši – pa ielām braukā auto ar rupju uzrakstu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vairākus rīdziniekus nepatīkami pārsteigusi automašīna ar «spēcīgu» uzrakstu uz sāniem – «GALVENAIS IR NEM*ZT». Daži to uzskata pat par klaju necieņas izrādīšanu sabiedrībai, ziņo kanāla «LTV1» raidījums «4. studija».

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve Ieva Bērziņa informēja, ka, saskaņā ar noteikumiem, auto uz ielas ar šādu uzrakstu drīkst atrasties, turklāt iestādei nav pamata atteikt pakalpojumu sniegšanu mašīnai konkrētās uzlīmes dēļ: «Mūsu jomā svarīgi vai tas apdraud vai neapdraud satiksmes drošību, vai tas novērš autovadītāju uzmanību ceļu satiksmē. Tātad tas ir mūsu primārais vērtējums kā mēs izvērtējam, kas drīkst būt uz mašīnas un kas nedrīkst būt.»

Valsts valodas centra (VVC) Valodas kontroles departamenta direktore Ingrīda Bērziņa skaidroja, ka pēdējais saukļa vārds ir latviešu valodas vārds, un ir lietojams starp cilvēkiem, kuri savā starpā ir ļoti labi pazīstami un neiebilst pret vulgāras valodas izmantojumu. Konkrētais vārds tiek lietots ar nozīmi «nebaidīties», taču pareizāk tā vietā būtu rakstīt «neraustīties».

Savukārt pats saukļa autors, «Ghetto Games» vadītājs Raimonds Elbakjans, uzskata, ka tajā nav nekā slikta: «Tā ir tā frāze, kuru ļoti labi saprot jaunieši, un savā starpā viņu izmanto sarunājoties bieži vien, paskubina kādu, nu, davai, aiziet, nebaidies. Tāpēc es domāju – prieks, ka šis sauklis ir izraisījis tiešām lielu rezonansi un cilvēki to ir pamanījuši.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu