Pēc trakajiem laikapstākļiem biškopim pie stropiem teju nācies doties peldus

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nedēļas sākumā piedzīvotā stiprā un ilgstošā lietus dēļ cietuši arī biškopji – rēzeknietim, lai piekļūtu saviem lidoņiem, bija jāpārbrien no lietus ūdens izveidojies «dīķis».

«2017.gada rudens lietavu izraisītie plūdi kritiski skāruši ne tikai lielos lauksaimniekus - graudaugu audzētājus. Arī citu nozaru pārstāvjiem - biškopjiem nākas saskarties ar pamatīgām problēmām.

autors Andrejs Jesko.

24 stundas pēc «plūdiem» Dzipšļu medus dravas novietni bija jāsteidz glābt: «Pēdējās diennakts laikā ūdens līmenis ir cēlies par ~25cm (un turpina celties), sasniedzot kritisko atzīmi, kad jāuzsāk glābšanas operācija, iesaistot laivas un palīgus.

Daudzās upēs Latvijā ūdens līmenis pēdējā diennaktī sasniedzis maksimumu un patlaban vairs būtiski nepaaugstinās vai jau pazeminās, bet citviet turpinās ūdens līmeņa celšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Ceturtdien un piektdien gaidāmais lietus, iespējams, kavēs ūdens līmeņa krišanos un vietām var izraisīt atkārtotu kāpumu, īpaši valsts austrumu daļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu