Latvijas bārmeņiem izcili panākumi Pasaules kokteiļu čempionātā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Reizenbergs, Ansis Ancovs, Inguss Reizenbergs, Oļegs Hindogins

Šī gada 16.-18. oktobrī Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā norisinājās IBA (International Bartenders Association) Pasaules kokteiļu čempionāts, kurā tika noskaidroti pasaulē labākie bārmeņi, un ar ļoti labiem panākumiem šeit startēja arī Latvijas pārstāvji.

Kā informē čempionāta rīkotāji, šogad sacensības norisinājās divās kategorijās – tika izvēlēts labākais klasiskais bārmenis un labākais «flairing» meistars.

Latvijas pārstāvji medaļas ieguva abās disciplīnās, un tik izcils starts ir valsts vēsturē vēl nebijis gadījums (59 valstu konkurencē Latvija bija vienīgā dalībvalsts, kuras abi pārstāvji tika pie tik augsta kaluma medaļām; somi iespēja izcīnīt divas bronzas).

Klasisko kokteiļu kategorijā «Bartenders Choice» bronzas godalgu izcīnīja Inguss Reizenbergs, kurš sacensībās pagatavoja kokteili «Wings of Love» (džins, akvavits, «Monin Orange Spritz» sīrups, «Teissere Jucci Citron», ābolu sula un persiku biters).

Savukārt «flair» sacensībās, kurās piedalījās 46 valstu pārstāvji, pie sudraba medaļas tika Latvijas izcilākais «flair» bārmenis Deniss Trifanovs, piekāpjoties vien dalībniekam no Taivānas.

Denisam sudrabu atnesa kokteilis ar nosaukumu «Rhubarb Pie» - džins, īrisu liķieris, «Monin» rabarberu ievārījums, svaiga citronu sula, trifeļu eļļa un olas baltums.

Kā informē pasākuma atbalstītāji, šīs neapšaubāmi ir ievērojamākās un nopietnākās industrijas sacensības, kurās var piedalīties tikai katras valsts oficiālais čempions. Atšķirībā no komerciālām bārmeņu sacensībām šīs ir pielīdzināmas Pasaules kausam futbolā, turklāt tās tiesā tikai profesionāļi un tās nav balstītas tikai uz viena zīmola vai ražotāja produktiem.

Sacensības norisinājās «Oksnehallen» izstāžu hallē, un tiešraidē tās vēroja vairāk nekā 435 tūkstoši skatītāju.

Jau trešo gadu par šī ievērojamā notikuma vadītāju (MC) tika izraudzīts Latvijas Bārmeņu federācijas biedrs, bijušais pasaules čempions un bārmenis Ansis Ancovs.

profilā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu