Nespēj noskaidrot virtuoza pianista personību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā organizēta «karstā līnija», lai noskaidrotu kāda jauna vīrieša personību.

Puisis atrodas Medvejas slimnīcā Kentas grāfistē, nerunā ne vārda, toties virtuozi spēlē klavieres.

Gaišmataino brūnacaino vīrieti policija atrada 7. aprīlī un ievietoja Medvejas Jūras slimnīcā. Ārsti iedeva svešiniekam pildspalvu un papīru, cerot, ka viņš uzrakstīs savu vārdu. Tā vietā puisis detalizēti uzzīmēja klavieres. Kad dakteri aizveda viņu uz slimnīcas kapelu un parādīja pianīnu, jaunais cilvēks visus pārsteidza ar prasmi spēlēt instrumentu. Pianists slimnīcas personālu sajūsmināja ar lieliski izpildītiem Čaikovska un citu klasiķu darbiem. «Tas bija neticami. Pirmajā reizē viņš bez apstājas spēlēja vairākas stundas, līdz mēs aizvedām viņu prom no klavierēm,» stāstīja psihiatrs Maikls Kemps.

Lai noskaidrotu Pianista (tā mediķi iedēvējuši savu dīvaino pacientu) personību, sociālie dienesti sazinājušies ar Eiropas orķestriem, stāsts par viņu un smalks ārienes apraksts publicēts plašsaziņas līdzekļos. Tomēr līdz pat šim brīdim visi pūliņi uzzināt, kas ir šis cilvēks, nav vainagojušies rezultātiem.

Pianists rada tāda cilvēka iespaidu, kas speciāli cenšas, lai netiktu atpazīts. Kad policija viņu atrada, visas preču zīmes no apģērba bija nogrieztas, jebkādas atzīmes no apaviem — noberztas, savukārt uzvalks — izmērcēts jūras ūdenī. Ārsti lēš, ka Pianists saprot angļu valodu, jo reizēm reaģē uz jautājumiem, viegli pakustinot galvu, lai gan kopumā cenšas no cilvēkiem izvairīties. «Viņš ir ārkārtīgi viegli ievainojams cilvēks. Mēs pakļausim viņu briesmām, ja ļausim atstāt slimnīcu,» uzsvēra psihiatrs, atzīstot, ka puiša uzvedība varētu būt traumas rezultāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu