Ventspilī strūklaka uz dienu pārvērsta par «pop-up» restorānu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Presņikovs/ facebook.com/ventspilslv/

Ventspilī lielākās strūklakas «Fregate «Valzivs»» baseinā Lielajā laukumā piektdien, 25. augustā, darbojās «pop up» restorāns ar šefpavāru Andri Jugānu – neparasto ideju īstenojusi pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa.

Gatavojoties pasākumam, tika atslēgta strūklakas darbība, pārtraucot ūdens padevi visiem mastiem un miglas sprauslu pūtējiem, bet saglabājot ūdens pārteci strūklakas baseinā.

Ventspils Lielā laukuma strūklaka «Fregae «Valzivs»» kopā veido stilizēta burinieka elementi - 20 masti, kas uzstādīti dažādos slīpuma leņķos, astoņas trosēs iekārtas rājas un viens karoga masts. Visi masti aprīkoti ar apgaismojuma efektu, pieci masti un trīs rājas - ar ūdens efektu, bet septiņi masti un piecas rājas - ar miglas efektu. Strūklakas autors ir vācu arhitekts Deivids Kuks, kurš iedvesmojies no vēsturiskiem notikumiem un strūklakai piešķīris simbolisku vēsturisko vērtību, tās kompozīcijā kā prototipus izmantojot hercoga Jēkaba burinieka «Valzivs» mastus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu