Otrā pasaules kara veterāns 90 gadu vecumā kļuvis par sievieti

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Anglijas grāfistē Lesteršīrā dzīvojošais Otrā pasaules kara veterāns Pīters Deiviss (Peter Davies) 90 gadu vecumā visai pasaulei publiski atzinis, ka identificējas kā sieviete, un uzsācis hormona estrogēna uzņemšanu, lai mainītu dzimumu.

Pīters, kurš sevi dēvē par Patrīciju, aģentūrai «Carets News Agency» pastāstīja, ka savu īsto dzimumu apzinās jau kopš trīs gadu vecuma. Deiviss lielāko savas dzīves daļu slēpa, ka ir transpersona, jo baidījās par savu drošību, radu un draugu nosodījumu, kā arī to, ka varētu tikt «ārstēts» kā garīgi slims, izmantojot elektrošoka terapiju.

No 1945. līdz 1948. gadam armijā nokalpojušais vīrietis stāsta, ka tolaik sabiedrība nesaprata, kas ir transpersona, un viņš būtu nepareizi kategorizēts kā homoseksuāls.

Deiviss 21 gada vecumā salaulājās ar sievieti, bet viņai savu noslēpumu atklāja tikai 1987. gadā. Dzīvesbiedrene, kura pirms sešiem gadiem devās aizsaulē, tolaik pieņēma viņa identitāti un pat palīdzēja, pērkot rotaslietas, kleitas un augstpapēžu kurpes, kuras Pīters varētu valkāt mājās.

«Man bija 60, kad atzinos savai sievai. Viņa bija atsaucīga un man ļoti palīdzēja, bet mēs nolēmām to turēt noslēpumā,» aģentūrai stāstījis kara veterāns.

Pīters jeb Patrīcija paziņoja, ka pārāk ilgi dzīvots melos, un tagad jūtas tā, it kā smagums būtu novēlies no pleciem: «Tas nav simtprocentīgi droši, bet ir daudz labāk, nekā bija kādreiz. Cilvēki, kuriem esmu to atklājusi, ir bijuši ļoti laipni un pret mani nav izturējušies agresīvi.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu