Liekā svara dēļ atlaiž deviņas stjuartes

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas aviokompānija «Air India» liekā svara dēļ atlaidusi no darba deviņas stjuartes, ziņo «Associated Press».

Oficiālais atlaišanas iemesls: stjuartes nav derīgas lidojumiem medicīnisku apsvērumu dēļ. Atlaistās sievietes plāno vērsties Augstākajā tiesā.

Pirms dažiem gadiem borta apkalpes loceklēm jau tika norādīts uz pārmērīgu tuklumu, un viņas pat tika pārceltas darbā uz lidkompānijas sauszemes nodaļām. Stjuartēm, kuru liekais svars bija no 11 līdz 32 kilogramiem, darba devējs lika novājēt, tomēr viņas ar šo norādījumu netika galā, ziņo BBC. Aviokompānijas pārstāvji uzskata, ka stjuartes ar lieko svaru nav piemērotas darbam gaisā, jo viņas pietiekami izveicīgas. Pagājušā gada jūnijā Indijas tiesa šādus kritērijus atzina par likumīgiem.

Pēdējo gadu laikā aizvien vairāk Indijas iedzīvotāju ir iespējams ceļot ar lidmašīnu. Lai saglabātu savu konkurentspēju, «Air India» pret saviem darbiniekiem kļūst aizvien prasīgāki. Pirms pāris gadiem šī aviokompānija jau publiski paziņoja, ka neizskatīs atsūtītos CV, ja cilvēkam būs ādas saslimšanas vai slikti zobi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu