Studenti spiedīsies autobusā, lai uzstādītu jaunu rekordu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lauris Nagliņš

Piektdien, 23. aprīlī, Domu laukumā plkst. 15.00 studenti no vairākām Latvijas augstskolām piedalīsies konkursā «Pavasara Spaidiņš 2010», kura laikā plānots uzstādīt savdabīgu rekordu, cenšoties iespējami daudz studentiem sakāpt standarta starptautisko reisu autobusā, vienlaikus to nesalaužot.

Dalībai konkursā pieteiktas komandas no 3 augstskolām, minimālais komandas dalībnieku skaits ir vismaz 55 studenti.

Konkursu organizē jaunatklātā zemo cenu autobusu līnija «Simple Express» un Latvijas Studentu apvienība. Rekorda uzstādīšanā piedalīsies:• no plkst. 15.00 – 15.30 Rīgas Tehniskā universitāte;• no plkst. 15.30 – 16.00 Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija;• no plkst. 16.00 – 16.30 Latvijas Universitāte.

«Ar konkursu mēģinām apvienot divas studentu galvenās īpašības – azartiskums un zinātkāre. Azarts ir nepieciešams, lai pārspētu konkurentus, savukārt zinātkāre, lai pārbaudītu savas spējas. Pasaulē ir dažādi rekordi par transportlīdzekļu ietilpību vai cilvēku spēju tajos sakāpt. Ir pierādīts, ka vienā Volkswagen vabolītē var sakāpt 27 cilvēki. Šis konkurss ļaus pārbaudīt studentu attapību standarta autobusa ietilpības palielināšanā,» norāda «Simple Express» pārstāvis Hannes Saarpuu.

Tā studentu komanda, kuras dalībnieki visvairāk spēs sakāpt zemo cenu autobusa līnijas autobusā, balvā saņems biļetes braucienam pēc izvēles uz Kauņu, Varšavu vai Tallinu. Konkursa uzvarētāju noteiks žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas Studentu apvienības un «Simple Express» pārstāvji.

Konkursa mērķis ir aktivizēt jauniešu ceļošana Baltijas valstīs, kā arī stiprināt Latvijas augstskolu studentu sadraudzību. Par azartisku sacensību garu rūpēsies «Radio SWH» rīta programmas vadītājs UFO jeb Kaspars Upaciers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu