Bastejkalnā virs pilsētas kanāla parādījies milzu Mēness

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā, Bastejkalnā virs pilsētas kanāla, parādījusies instalācija «Mēness muzejs». Tā ir aplūkojama no piektdienas, 8. septembra, bet instalāciju darbībā būs iespējams apskatīt sestdien, Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» laikā, 9. septembrī no plkst. 20.00 līdz plkst. 3.00.

«Mēness muzejs» ir iespaidīga, ceļojoša instalācija, ko radījis pasaulē pazīstamais dažādu starpdisciplināru skulptūru, instalāciju un dzīvās mākslas projektu autors Luks Džeroms (Luke Jerram). Instalācija ir ar gaisu pildīts un izgaismots Mēness modelis, kura diametrs ir septiņi metri, uz tā attēlots precīzs «NASA» Mēness virsmas satelītuzņēmums mērogā 1:500 000.

Luks Džeroms par saviem projektiem ir saņēmis augstas nominācijas pasaules konkursos, katru gadu viņš piedalās arī dažādos zināmos mākslas festivālos. «Baltās nakts» apmeklētāji Džeromu iepazina 2011. gadā, kad festivāla laikā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā bija aplūkojams mākslinieka projekts «Augu orķestris» («Plant Orchestra»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu