Kafijas degustētājs apdrošina savu mēli par 10 miljoniem

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DailyMail

Kāds ekskluzīvo kafijas šķirņu degustētājs apdrošinājis savu mēli par 10 miljoniem sterliņu mārciņu, ziņo «Daily Telegraph».

Kafijas veikalu tīkla «Costa Coffee» darbinieks Dženāro Peliči, kas ar kafijas degustēšanu nodarbojas jau 18 gadus, paziņojis, ka šo gadu gaitā iemantojis pieredzi, kas viņam ļauj atšķirt tūkstošiem garšas nianšu, turklāt viņa profesijā galvenās ir garšas kārpiņas. Peliči nogaršo katras partijas negrauzdētās kafijas pupiņas Londonas fabrikā, pirms tās tiek apgrauzdētas un nosūtītas uz veikaliem.

Peliči nav pirmais cilvēks, kurš apdrošinājis savas maņas, tā, piemēram, 1993. gadā kāds restorānu kritiķis Egons Ronijs apdrošināja savu garšas sajūtu par 250 tūkstošiem sterliņu mārciņu, savukārt vadošais franču vīnzinis Iļja Gorts pērn apdrošināja savu degunu par gandrīz pieciem miljoniem mārciņu.

Protams, pastāv arī citi apdrošināšanas veidi. Slavenības mēdz apdrošināt arī savas ķermeņa daļas. Piemēram, futbolista Deivida Bekhema kājas ir apdrošinātas par 40 miljoniem mārciņu, dejotāja Maikla Fletlija kājas apdrošinātas par 25 miljoniem, savukārt supermodeles Heidijas Klumas kājas apdrošinātas par vairāk nekā miljonu mārciņām. Un neaizmirsīsim par Dženiferas Lopesas apdrošināto dibenu...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu