Krievijas Aizsardzības ministrija atteikusies iekļaut alu kareivja uzturdevā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Krievijas Aizsardzības ministrija nolēma neiekļaut alu kareivju uzturdevā, paziņojis Bruņoto spēku Saimniecības daļas pārstāvis Vladimirs Drobiševskis, vēsta avīze «Trud».

Pirmo reizi jautājums par alus iekļaušanu armijā lietot atļauto produktu sarakstā tika izvirzīts 2007. gadā, kad Aizsardzības ministrija apstiprināja jauno kareivja uzturdevu. Toreiz dietologi un kara medicīnas speciālisti izteicās par alus iekļaušanu diennakts uzturdevā, savu viedokli pamatojot ar to, ka šis dzēriens dod kareivim dažus nepieciešamos vitamīnus un mikroelementus. Mediķi arī norādīja, ka alus lietošana var palīdzēt karavīriem atslābināties pēc īpaši smagām dienesta dienām.

Pēc avīzes rīcībā esošās informācijas, ministrija vairāku mēnešu garumā apsprieda iespēju iekļaut alu kareivja uzturdevā, taču beigās tomēr no šīs idejas atteicās.Šīs iniciatīvas kritiķi apgalvoja, ka alus iekļaušana kareivja uzturdevā ir izdevīga dažām Sanktpēterburgas alus darītavām, kuras vēlas piegādāt savu produkciju simtiem miljonu rubļu apjomā Krievijas armijai.

«Alus ražotāju lobēšanu mēs izjūtam jau vairāku gadu garumā, taču Aizsardzības ministrija kareivja uzturdevā neiekļaus ne alu, ne kādus citus alkoholiskus dzērienus,» sacīja Drobiševskis. Lai gan lietot armijā alkoholiskus dzērienus tomēr atļaus — dzert sauso vīnu stingri ierobežotos daudzumos varēs ūdenslīdēji, akvanauti un hidronauti.

Tajā pašā laikā pirms dažām dienām kļuva zināms, ka Aizsardzības ministrija mēģinās panākt smēķētāju skaita samazināšanu militārpersonu vidū. Tuvākajā nākotnē ministrija plāno pārtraukt bezmaksas cigarešu izsniegšanu karavīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu