Video: Krievijas TV šovu pēc žūrijas apvainojumiem pamet dejotājs ar vienu kāju

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Vēl joprojām ir zemes, kur sabiedrībā drīkst rādīties tikai «normālie» un «veselie», bet jebkura nobīde no standarta netiek izprasta un pieņemta. Nesen šāds piemērs bija vērojams lielajā kaimiņzemē Krievijā. Populārajā TV šovā «Minūte slavas» bija nolēmis piedalīties 31 gadu vecais, Sočos dzimušais, Jevgēņijs Smirnovs. Kaut arī puisis autoavārijā zaudējis vienu kāju, tas viņam neliedz baudīt dzīvi  un nodarboties ar savu sirdslietu - dejošanu.

Jevgēņijs kopā skatuves partneri Aļonu Šeņevu, izpildot deju romantiskas balādes pavadījumā, aizkustināja skatītājus un daļu žūrijas. Diemžēl lielāku rezonansi guva nevis dueta priekšnesums, bet divu žūrijas locekļu nekorektie izteikumi, kas nepatīkami pārsteidza visus klātesošos un izraisīja vietēja mēroga skandālu.

Režisores Renata Ļitvinova nosauca Jevgēņiju par amputantu un ieteica piestiprināt otru kāju, lai tās iztrūkums nebūtu tik acīmredzams, un, lai netiktu ekspluatēta invaliditātes tēma. Un projektā viņam būtu jāpaliek tādēļ, ka Krievijā cilvēki ar invalditāti esot apdalīti. Savukārt, cienījamā vecumā esošais žurnālists, TV personība un rakstnieks Vladimirs Pozners uzskatīja, ka dejotājs cer uzvarēt uz žēluma rēķina. Kaut Pozners «noņemot cepuri» dejotāja priekšā un apbrīnojot puiša apņēmību, viņš piebilda, ka viņu ļoti aizvainojot, kad mākslā izmanto šādus «neatļautus paņēmienus».

Tā kā daudzi nosodīja «nopelniem bagāto» darboņu izteikumus - kādam bija jābūt grēkāzim. Drīzumā izskanēja ziņas, ka no darba atlaists kāds Krievijas Pirmā kanāla darbinieks, kurš bijis atbildīgs par raidījuma veidošanu.

Jaunu pavērsienu notikušajam deva nedēļu vēlāk pieņemtais lēmums, ka Krievija kā pārstāvi uz «Eirovīziju» sūtīs 27 gadus veco dziedātāju Jūliju Samoilovu, kura ir pirmās grupas invalīde un kopš bērnības pārvietojas ratiņkrēslā.

Krievija uz «Eirovīziju» sūtīs dziedātāju ratiņkrēslā

Nākamajā «Minūte slavas» pārraidē Pozners un Ļitvinova dejotājam atvainojās par nekorektajiem izteikumiem. Pozners gan vēlāk atklājis, ka atvainoties viņam licis Krievijas Pirmā kanāla ģenerāldirektors Konstantīns Ernsts, un, ka viņš no saviem vārdiem neatkāpjoties un atvainojoties nevis par pateikto, bet to kādā veidā savu viedokli paudis.

Arī Ļitvinova minstinoties un meklējot vārdus, centās kaut kā labot situāciju. Viņa mudināja Jevgēņiju palikt šovā, ali iedrošinātu citus cilvēkus ar īpašām vajadzībām un būtu viņiem kā paraugs, kam līdzināties.

Jevgēņiju Smirnovu nesamulsināja zvaigžņoto žūrijas locekļu mēģinājumi «sasmelt izlieto ūdeni». Uz Poznera jautājumu: «Jūs taču saprotat, ka es negribēju jūs aizvainot? », dejotājs atbildēja: «Es saprotu, ka jūs negribējāt, bet... Ir viens BET... Sanāca tā kā sanāca.»

Jevgēņijs paziņoja, ka nevar turpināt dalību šovā - tas vairs nebūtu godīgi, ņemot vērā sacelto ažiotāžu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu