Interneta mīlulis: Olijs izgāžas suņu sacensībās un ir pārlaimīgs

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Internetā skatītāju sirdis apbūris Olijs - Džeka Rasela terjers, kurš pamatīgi izgāzās adžiliti sacensībās, bet galvenais, ka pats bija totālā sajūsmā. «Youtube» šo video noskatījušies jau vairāk nekā 5,5 miljoni cilvēku.

Sajūsmu par enerģisko četrkājaini izrādīja arī sacensību komentētājs. Pamanot kārtējo neprecizitāti, izejot trasi, viņš vien nosaka: «Nepareizā virzienā šeit, bet nu labi. Vai tam vairs ir kāda nozīme... Pārvests mājās viņš tika nosaukts par Lokiju, bet tad atkal pārsaukts par Oliju. Tā kā viņš varētu būt mazliet apjucis.» Un patiesi trases secība nebija mazā Olija stiprā puse, bet dzīvesprieks viņā virmoja! Un komentētājs nespēja turēt smieklus.

Adžiliti ir suņu sporta veids, kur hendleris vada suni pa šķēršļu trasi uz laiku un precizitāti. Šķēršļi tiek atzīmēti ar numuriem, kādā secībā tie jāveic. Galvenais adžiliti uzdevums ir ātrāk par citiem izskriet trasi, pārvarot visus šķēršļus. Suns skrien bez pavadas, hendleris nedrīkst pieskarties ne sunim, ne šķēršļiem. Hendleris vada suni tikai ar savu balsi un žestiem. Šķēršļu izvietojumu trasē sportisti uzzina dažas minūtes pirms sacensību sākuma, kad tiesnesis dod atļauju sportistiem iepazīties ar trasi.

Adžiliti galvenais mērķis ir, lai saimnieks un suns savstarpēji saprastos un abi kopā gūtu prieku no šīs nodarbes. Olijs pēdējo punktu izpildīja godam.

Citi šī gada konkursa «Crafts» smieklīgākie momenti:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu