Rīgā uzstādīts pasaules rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris/publicitātes foto

Šampanieša festivāls «Riga Wine & Champagne» aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā pulcēja gardēžus un šampanieša cienītājus no Baltijas valstīm, Zviedrijas, ASV, Lielbritānijas un Francijas.

10. martā pirmoreiz Latvijas vēsturē tika uzstādīts pasaules rekords «sabrage» jeb rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu vienas minūtes laikā. «Audi Burbuļu» parādes vakara sesijas noslēgumā Raimonds Tomsons («Vincents»), Eiropas labākais vīnzinis, minūtes laikā ar zobenu atvēra rekordlielu skaitu jeb 71 pudeli šampanieša.

Iepriekšējais Ginesa rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu piederēja Ašritam Furmanam, kurš vienas minūtes laikā ar zobenu 2015. gada 2. augustā atvēra 66 šampanieša pudeles.

«Riga Wine & Champagne» ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012. gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu