Kā mainījusies filmas «Caur adatu» narkomāna Edija dzīve

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pirms pieciem gadiem klajā nāca nekomerciālās interneta kino apvienības «EDART.LV» dokumentālā filma «Caur adatu», kurā galvenais varonis ir narkomāns Edijs, kurš reiz bijis veiksmīgs sportists. 20. martā radošā apvienība publiskojusi jaunu video, kurā Edijs atklāj, kā šo gadu laikā mainījusies viņa dzīve.

Kā stāsta Edijs, viņš jau četrus gadus, deviņus mēnešus un desmit dienas ir pilnīgi skaidrā. Tagad Edijs mēģina kļūt par «vienkāršu cilvēku, kam ir sapņi, kas uz kaut ko tiecas».

Filmā iepazītais Edijs šobrīd mācās 12. klasē, un viņa mērķis ir iegūt izglītību, kā arī stabilu darbu.

Vaicājot, pie kā noved narkotikas, Edija atbilde ir vienkārša: «Cietums, slimnīca, nāve. Šīs trīs lietas nekad nav mainījušās.»

«Caur adatu» filmēšanas procesā radošā komanda sekojusi sava varoņa gaitām tiesas zālēs, kāpņutelpās, rehabilitācijas iestādēs, kā arī paspējusi iemūžināt kadru, kurā pārdozēšanas rezultātā filmas varonis gandrīz mirst. Pēc filmas pirmizrādes datuma izziņošanas biļetes uz to tika izpirktas jau nepilnu trīs dienu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu