Sabiedrībā pazīstami ļaudis skarbi peļ un arī aizstāv Vējoņa runu Dziesmu svētkos (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien, 8. jūlijā, Dziesmu svētku noslēguma koncerta laikā Valsts prezidents Raimonds Vējonis teica uzrunu tautai. Šī nav pirmā reize, kad prezidenta runas spējas tikušas aprunātas - kamēr vieni atbalsta Vējoni un saprot viņa uztraukumu, tikmēr citi skarbi kritizē un ierosina prezidentam atkāpties no amata.

Arī sabiedrībā pazīstami ļaudis sociālajos tīklos dalījušies savās pārdomās par dzirdēto.

Mūziķis Andris Kivičs vietnē «Facebook» negatīvi vērtējis Vējoņa uzrunu: «Ja Valsts prezidents valsts lielākajā notikumā (un arī ārpus tā, regulāri) nevar izdarīt vienīgo, kas viņam ir jāvar izdarīt - iedvesmojoši, emocionāli, tekoši runāt, tad tas ir signāls visai tautai - arī jums savā darbā nav jāvar paveikt tas, kas jums ir jāpaveic, jums nav savā lietā jābūt varošiem, jo (kā var feisbukā lasīt) jūs....esat tikai cilvēki..!!!»

Kivičs, kurš pats reiz uzstājies vairāku tūkstošu cilvēku priekšā, uzskata, ka Vējoņa kungam trūkst pārliecības par sevi: «Varu pateikt, ka problēma ir tajā, prezidents vienkārši nav pārliecināts par sevi un to, ko dara. Tas ir vienīgais iemesls. Un nepārliecināts prezidents nav labs prezidents tautai, kura jau tāpat mokās ar mazvērtības kompleksu. Bet varbūt tas nemaz nav svarīgi.»

Turpretim Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš publiskojis šādus vārdus: «Es gribētu ierosināt visiem, kas tik gudri un «profesionāli» kritizē mana prezidenta oratora dotības un kļūmes, pašiem reiz pamēģināt nostāties tik lielas auditorijas priekšā, tik atbildīgā un emocionālā situācijā un aizgrābjoši uzrunāt desmitiem tūkstošus! Baidos, ka oda pirdiens vien tur iznāks..»

Arī žurnālistei Ingai Spriņģei ir viedoklis par labu Vējonim: «Jā, es uzskatu, ka prezidenta runa bija slikta - pārāk sarežģīta un akadēmiska. Jā, prezidents to nenorunāja labi, kas daudziem radīja rūgtumu. Jā, es arī skatījos ar krampi vēderā un domāju, kaut nu tiktu veiksmīgi līdz beigām. Vienlaikus man šķita tik cilvēcīgi, kad viņš pateica, ka ir satraucies. (..) Es aizstāvu Vējoni, jo neuzskatu, ka viņš ir slikts prezidents, pat ja viņam ir problēmas ar publisku uzstāšanos.»

Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara dēls Daniels lūdz Raimondam Vējonim kļūt par Valsts prezidentu vai palīdzēt viņu mums atrast. «Prezidenta kungs, es zinu, ka jūs esat labsirdīgs un Latvijas patriots. Taču, ja jūs apzināties, ka nespēsiet kļūt par simbolu, kas iedvesmo un paceļ, lūdzu, nekandidējiet uz otro termiņu. Mēs tādu rīcību cienīsim, jo tā ir augstākā cieņas pakāpe pret savu valsti - atzīt savu vājumu un apzināties savu spēju robežas (rīkoties savas tautas interesēs). Ja pieņemsiet šo lēmumu, tad es lūdzu, lai neuztraucieties par runām un publiskiem pasākumiem, bet veltiet šīs savas pēdējās 363 dienas kā Valsts prezidents, meklējot Latvijas nākamo līderi! Līderi, kas iedvesmo un paceļ!»

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu