Pašā Rīgas centrā publiski slavina kailu krūšu skaistumu (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sievietes krūtis ir maiguma, mīlestības, kā arī mātes un dabas simbols. Krūtis nenoliedzami ir viena no sievišķīgākajām daiļā dzimuma ķermeņa daļām. Godinot šo dzīvības simbolu un iemūžinot krūšu daili, starptautiskā mūzikas festivāla «LABA DABA» ietvaros jau deviņus gadus pēc kārtas norisinās darbnīca – akcija «Pie dabas krūts», kuras idejas autors ir tēlnieks Edgars Kvjatkovskis. Ik gadu tā norit ciešā sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļas studentiem. Festivāla ietvaros ģipsī atlieti jau vairāk nekā 700 krūšu tēli, krūšu formu piešķirot vairāk nekā 9 tonnām ģipša.

Tuvojoties festivāla 10. gadu jubilejai, radās ideja noskaidrot krūšu likteni un tika izsludināta akcija – fotokonkurss «Meklējam krūtis», aicinot dalīties vizuālos stāstos par ģipša krūšu tēlu gaitām pēc festivāla. Konkursam tika pieteikti vairāki desmiti fotostāstu, no kuriem ir atlasīti aizraujošākie un atbilstošākie. Festivāla organizatori izsaka lielu pateicību visiem, kas pieteicās šajā akcijā.

Fotoizstādes atklāšana norisinājās 10. jūlijā tirdzniecības centra «Galerija Centrs» pirmajā stāvā.

Starptautiskais mūzikas festivāls «LABA DABA» šogad, kā ierasts, notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» Līgatnes pagastā no 3. līdz 5. augustam.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu