Kur un kā pavadīt Mātes dienu? (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

TVNET piedāvā nelielu ceļvedi svētdienas, 13.maija, pasākumos, kas veltīti sirsnīgajiem svētkiem - Mātes dienai!

Rīgā

Plkst. 12.00 VEF Kultūras pilī sāksies koncerts «Ak, māt, cik manā sirdī Tev ir liela vieta!», kurā klausītājus ar dziesmām priecēs konkursa «Cālēni 2012» laureāti, kā arī būs skatāms Inta Birzkopa baleta viencēliens «Četri ziemeļu gadalaiki», bet plkst. 15.00 ikviens gaidīts uz Tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» deju uzvedumu.

Savukārt Rīgas Kultūras un atpūtas centrā «Imanta» plkst. 12.00 dziedātāji Silvija Silava un Ingus Pētersons kopā ar bērnu deju kolektīvu un bērnu popgrupu ielūdz uz koncertu «Tavās rokās». Šajā dienā divi jauki noskaņu koncerti (sākums plkst. 13.00 un 16.00) notiks arī Rīgas Jūgendstila muzejā, tajos muzicēs arfiste Dārta Tisenkopfa. Plkst. 16.00 sirsnīgs pasākums sāksies Rīgas Kultūras centrā «Iļģuciems», kur māmiņām lasīs dzeju un dziedās aktieris Jānis Paukštello.

Koncertzālē «Lielā ģilde» plkst.13.00 muzicēs Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris kopā ar mūziķiem Artūru Cingujevu un Valteru Pūci. Savukārt plkst. 16.00 Sv.Pētera baznīcā koncertā «Klasiskās mūzikas pērles Mātes dienā» muzicēs kamerorķestris «Latvijas Filharmoniķi» kopā ar solistu Artūru Hrustaļovu. Mākslinieki Andris Daņiļenko, Zane Jančevska un Valdis Zilveris ielūdz uz koncertu «Mātei» plkst.17.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde».

Māmiņas kopā ar bērniem 13.maijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 gaidītas arī Rīgas Porcelāna muzejā, kurā būs atvērtas porcelāna apgleznošanas darbnīcas. Savukārt Rīgas Jūgendstila muzejs no 15. līdz 20. maijam organizē īpašas ekskursijas ģimenēm ar bērniem.

Arī Rīgas Centrāltirgū gaidāmi pārsteigumi māmiņām, plkst. 12.00 Centrāltirgū varēs vērot Muzikālos paviljonus. Vairāk nekā 150 zviedru koristu veltīs sirsnīgu muzikālu sveicienu ikvienai māmiņai. Koru dziedātāji savus spēkus sadalīs piecās atsevišķās dziedātāju grupās, kas no plkst. 12.00 - 12.30 ar īpaši atlasītām zviedru koru dziesmām vienlaicīgi piedziedās gaļas, piena, gastronomijas, sakņu un zivju paviljonu.

Citviet Latvijā

Plkst. 13:00 «Trīs Latvijas tenori» un draugi ielūdz uz Mātes dienas koncertu «Es savai māmiņai» Igates pilī. Koncertā piedalīsies Latvijā populāri un izcili mākslinieki: tenori Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Ingus Pētersons, soprāns Ginta Vikmane, pianists Gints Bērziņš, komponists Juris Kulakovs, LNSO pirmā vijole Raimonds Ozols, saksofonists Artis Gāga, «Triānas parka» soliste Agnese Rakovska, aktrise Karina Tatarinova, aktieris Varis Vētra, «Bellaccord» solists Edijs Everss, grupa «Sumeragi», «Dzelzs vilks», Jānis Ruņģis.

Plkst.12.00 Ventspils aicina Bērnu pilsētiņā, bet plkst.15.00 Bērnu parkā «Fantāzija» uz mīļkoncertu «Mammīte bitīte».

Plkst, 12:00 Mātes dienai veltīts koncerts Tukuma kultūras namā.

Plkst. 15:00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs un Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūras pārvalde» ielūdz uz Mātes dienas svētku koncertu «Ja Tu esi man blakus…». Tajā savā sirds siltumā dalīsies bērnu vokālās studijas «Pērlītes» mazie dziedātāji Sondras Krauzes vadībā, Daigas Ozolas vadītais vokālais ansamblis «Vējš matos» un «Gulbju dīķa Jazz band», vadītāji Imants Meķis un Egils Madelis.

Plkst. 14:00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē Latviešu kultūras centra bērnu vokālā studija «Pērlītes»/vadītāja Iveta Ustinskova/ aicina māmiņas un vecmāmiņas uz Mātes dienai veltītu koncertu «Dāvana no bērna sirds».

Plkst.15:00 Rēzeknes Kultūras namā uzstāsies bērnu vokālā grupa «Knīpas un Knauķi» pavasara koncerttūre «Mūsu mammai un tētim».

Plkst. 10:00 Talsu novada muzejā Lielajā zālē būs apskatāmas skaistāko narcišu un tulpju šķirnes izstāde.

Plkst. 09:00 Limbaži aicina uz Mājražotāju, amatnieku un stādu audzētāju svētkiem – tirdziņu.

Plkst. 09:00 Blome aicina uz Pavasara gadatirgu Jeberlejā.

Plkst. 12:00, Sabiles kultūras namā Mātes dienas koncerts «...māte, mamma, mammucis, māmiņa, māmulīte...».

Plkst. 13:00, Lubes tautas namā notiks Mātes dienai veltīts pasākums «Ar gaismas staru rokās».

Plkst.12.00 Spa Hotel «Ezeri», Siguldā Mākslu skolas «Baltais flīģelis» audzēkņi sveiks mammas Māmiņdienā.

Plkst. 13:00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā kopā ar dzejnieci Mariku Svīķi un Jāni Žagariņu (ģitāra) veltīts pasākums mammām.

Plkst.13:30 - Mātes dienai veltīts pasākums Rencēnu kultūras namā, piedalīsies arī viesmākslinieki no Rīgas.

Plkst.14:00 Valmieras 5.vidusskolas zālē notiks Mātes dienai veltīts koncerts «Pilna sirds mīlestības». Tajā piedalīsies Valmieras Mūzikas skolas jaunāko klašu koris (diriģente Marika Rolmane, koncertmeistare Līga Ivāne), kā arī vecāko klašu koris «Sol La Re».

Plkst. 14:00 Mātes dienas koncerts un Bērnu zīmējumu izstāde «Mana mīļa māmuliņa» Zilākalna kultūras namā.

Ja arī tavā pilsētā notiek pasākums Mātes dienai par godu, esi laipni aicināts šo informāciju pievienot raksta komentāros!

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu