Idejas pasākumiem Mātes dienā! (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan Mātes diena būs pašā nedēļas nogalē - svētdien, 12. maijā, vairāki pasākumi gaidāmi jau pirms tam. Lūk, idejas, kā šo nedēļas nogali pavadīt kopā ar bērniem vai ar savu mammu! Aicinām Mātes dienu neatzīmēt mājās, bet doties ko apskatīt - pavadīt laiku ārpus ikdienas.

DABA

Magnoliju skaistums

Pašlaik kā baltas, lielas kupenas zied Magnolia x loebneri, Magnolia kobus, Magnolia kobus ‘Borealis’, Magnolia stellata. Tās visas ir Āzijas izcelsmes magnolijas un zied, pirms ir izplaukušas lapas, - lieliem baltiem un maigi rozā ziediem. Magnolijas ir salīdzinoši senas izcelsmes augi, par ko liecina vienkāršā zieda uzbūve. Dabā tās aug Dienvidāzijā un Amerikā, galvenokārt tropos un subtropos. Koki ir ļoti dekoratīvi, ar lieliem, izteiksmīgiem ziediem, tādēļ tie ir introducēti arī Eiropā, īpaši tās dienvidu un rietumu daļā, kur ir maigs klimats. Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās magnolijas. Universitātes Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā - lauka ekspozīcijā ir 17 dažādas sugas un šķirnes, koki ir līdz pat 50 gadus veci, tādēļ tagad tie ir apskatāmi visā savā krāšņumā. Dodies aplūkot šos karaliskos ziedus uz LU Botānisko dārzu Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau 7. gadu norisināsies Lielo ģimeņu diena

Lai godinātu kuplās ģimenes, 11.maijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau 7. gadu norisināsies Lielo ģimeņu diena. Pasākums pulcēs vairāk nekā 200 daudzbērnu ģimenes no visas Latvijas. Ceturto reizi tiks piešķirts tituls «Gada lielģimene», kam līdzcilvēki pieteica aktīvās un saliedētās ģimenes, minot tās kā iedvesmojošu paraugu citiem. Vērtēšanas komisija ir izvirzījusi četrus finālistus: piecu bērnu Eglīšu ģimeni no Liepājas, septiņu bērnu Ķīkuļu ģimeni no Ķoņu pagasta, Lastovsku ģimeni no Kuldīgas novada, kuras septiņu bērnu pulkā ir vēl divi bērni aizbildniecībā, kā arī Ozolu ģimeni no Jelgavas, kura ir astotā bērniņa gaidībās.

Šogad zoo ģimenes kuplinājuši lemuri un kalitriksi, huzārpērtiķi un kinkažu. Daļa mazuļu jau droši draiskojas pa koku un virvju tīklu, bet daļa vēl ieķērušies mammas kažokā un tikai retumis iedrošinās spert kādu patstāvīgu soli. Ņipri mazuļi spriņģo arī apkakles pekaru aplokā, surikatu saime rūpīgi uzmana ikkatru jaundzimušā soli. Gada sākumā šķīlušies karošknābēni jau krietni paaugušies un no pieaugušajiem atšķirami vien pēc knābju rozīgās nokrāsas. Citos putnu aplokos turpinās gan kāzu dejas, gan olu perēšana. Indijas pāvu krāšņie astes vēdekļi un Japānas dzērvju graciozās riesta dejas var sajūsmināt ikkatru. Uz vasaras baseinu pārceļas arī sarkanausu bruņrupuču saime, bet abinieku koris uzstājas Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā.

NETRADICIONĀLS ŠOPINGS

Piektās Pērļu Medības bērniem - «Andele Mandele KIDS»

Par godu Māmiņu dienai šo sestdien, 11.maijā, plkst. 11:00-17:00 Skonto hallē (E.Melngaiļa ielā 1) norisināsies jau piektās, līdz šim vērienīgākās Pērļu Medības bērniem - Andele Mandele KIDS*, kur jaunās māmiņas varēs jaukā atmosfērā iepirkties un nomedīt mazajām dāmām un kundziņiem vērtīgas lietas! Zinot to, ka bērni aug pa stundām, šis būs vērtīgs pasākums, lai izpārdotu drēbes un apavus, kas jūsu mazajam vairs neder, vai arī iemainītu, iegādātos ko jaunu, košu un noderīgu savām atvasēm par īpaši pievilcīgām cenām. Plānotais dalībnieku/tirgotāju skaits - 200-250.

Mammu bazārs Kalnciema kvartālā

Tuvojas Mammu Bazārs - sestdien, 11.maijā, 10.00-17.00. 11. maijā no 10.00 līdz 17.00 aicinām apmeklēt Mammu bazāru Kalnciema kvartālā (Rīgā, Kalnciema ielā 35). Tirdziņā piedalīsies aktīvas un radošas mammas, kuras biznesam iedvesmojuši bērni. Mazie apmeklētāji varēs baudīt bezmaksas karuseli, latviešu multfilmas, radošās darbnīcas un iejusties MANS MAZAIS vāka modeļa lomā. Radošās un uzņēmīgās mammas piedāvās bērnu apģērbus, veļu, nealerģiskus segu pārvalkus, rotas, kruzuļbikses, dažādus bērnu velosipēdus, miltus bez glutēna un alergēniem, ekoloģiskos biezenīšus un daudz ko citu. Jānāk un jāredz pašiem!

KINO

Maskavas Lielā teātra balets: ROMEO UN DŽULJETA

Balets pēc Viljama Šekspīra lugas Romeo un Džuljeta motīviem ir viens no populārākajiem pasaulē. Tomēr tā tapšana bija sarežģīta. Izrādi, ko sākotnēji 1934. gadā Prokofjevam bija pasūtījis Ļeņingradas Kirova balets, uz šā teātra skatuves uzveda tikai 1940. gadā, bet pirmizrāde Lielajā teātrī notika tikai 1946. gadā. Abu teātru trupas iesākumā noraidīja baleta tēmu, pēc tam soļus, ko nevarot izdejot, un visbeidzot mūziku, ko neesot iespējams klausīties. Šodien baletu par tā melodiskumu, lielo ritmu daudzveidību un spilgtajiem galveno varoņu tēliem uzskata par Prokofjeva visievērojamāko. 1978. gadā Jurijs Grigorovičs atjaunoja Sergeja Prokofjeva baletu Parīzes operai, un šo versiju vēlāk, 1979. gadā, iestudēja arī Lielais teātris. Mūsdienu horeogrāfijas versija ir pirmiestudējuma atjaunojums. Tas pirmizrādi piedzīvoja 2012. gada 21. aprīlī Lielajā teātrī. Šajā versijā Šekspīra traģēdija kļuvusi īpaši abstrakta. Šekspīra pasaule ieguvusi vispārinājumu, tā ir brīva no visa ikdienišķā, un uz skatuves nav nekā lieka, kas nebūtu saistīts ar galveno tēmu. Titulvaroneas tēlu Grigorovičs ir veidojis, balstoties uz savām personīgajām atmiņām par Natāliju Bessmertnovu, savu pirmo Džuljetu (1978) un lielāko iedvesmas avotu. Librets: Sergejs Prokofjevs, Sergejs Radlovs, Adrians Pjotrovskis pēc Viljama Šekspīra tāda paša nosaukuma lugas Jurija Grigoroviča versijā. Kinoteātros no 12.05.2013.

MAMMU, ES TEVI MĪLU

Latvija, 2013, režisors Jānis Nords. «Mammu, es tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu. Sestdien, 11.05., 13:30 un 18:30 Splendid Palace.

Par citām iespējām, kā pavadīt šīs brīvdienas, lasi TVNET Izklaides ceļvedī!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu