Kas jauns bērnu grāmatplauktā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr ārā sals kniebj degunā - laiks grāmatu studēšanai! Izdevēji sarūpējuši daudz krāšņas un interesantas lasāmvielas mūsu mazajiem!

Pīlīte. Taustāmgrāmatiņa
Šajā īpašajā auduma taustāmgrāmatiņā ir čaukstošas lapas, grabulītis, pīkstulis, spogulītis, rotaļlieta kabatiņā un vēl citi mazam bērnam interesanti elementi. Šajā sērijā arī grāmata «Saulīte. Taustāmgrāmatiņa» (Egmont)


Cilvēka ķermenis. Es gribu zināt!
Maziem bērniem viņu ķermenis šķiet ļoti interesants un raisa tik daudz jautājumu «kā» un «kāpēc». Šī grāmata ar noderīgu informāciju un aizraujošām ilustrācijām palīdzēs atklāt un iepazīt cilvēka ķermeņa pamatuzbūvi un īpatnības. Šajā sērijā arī grāmata «Mājas mīluļi. Es gribu zināt!». (Egmont)


Mums no gaiļa vairs nav baiļu!

Lauku sētā kāds negants un varaskārs gailis iedomājas, ka viņš te ir vienīgais noteicējs un pavēlnieks. Viņš aizliedz jebkādu riešanu, ņaudēšanu, rukšķēšanu, maušanu, zviegšanu, blēšanu, klukstēšanu un kladzināšanu. Vienīgi viņam ir tiesības skandināt savu «kikerigū»!
Mājdzīvniekiem gan ir atņemta balss, bet gudrību un attapību tiem neatņemt! Viņiem izdodas tikt vaļā no nešpetnā nekauņas. Kā? To izlasīsi šajā atjautības un humora pilnajā grāmatiņā. (Zvaigzne ABC)


Ceļā uz skolu. Atņemšana
Grāmatu sērija «Ceļā uz skolu» radīta, lai palīdzētu bērniem aizraujošā veidā apgūt svarīgas pamatprasmes - skaitīšanu, saskaitīšanu, atņemšanu, lasīšanu un rakstīšanu. Šī grāmata paredzēta 5-6 gadus veciem bērniem, lai izprastu atņemšanas būtību un trenētos. Bērniem patiks košās uzlīmes un izglītojošās spēles, savukārt vecāki novērtēs speciālistu ieteikumus attīstošām rotaļām ar bērnu ikdienā.
Šajā sērijā tikko iznākušas arī grāmatas «Mācies mērīt», «Lasītprasmes pamati», «Matemātikas pamati». (Egmont)


Brauksim! Brumm! Brumm!

Šīs grāmatas atraktīvo transportlīdzekļu attēlus bērns varēs bagātināt ar košām un lielām uzlīmēm, kuras ievietotas grāmatas vidū. Aizraujošie uzdevumi, labirinti, kā arī jautrās ilustrācijas nodrošinās labu garastāvokli, un darāmā pietiks vairākām stundām. (Zvaigzne ABC)


Apģērb mazos lācēnus!

Rotaļu lācēni dosies piknikā. Taču viņiem ir nepieciešama palīdzība, lai izvēlētos sev piemērotu apģērbu šim jautrajam pasākumam. Krāsainās uzlīmes ar apģērbiem un mazo lācēnu ģērbšana bērnam sagādās lielu prieku. (Zvaigzne ABC)


Jūlija Vuori «Ruksis un krāsas»

«Jāņa Rozes apgāds» ir sarūpējis jauku bilžu grāmatiņu pašiem mazākajiem lasītājiem – somu mākslinieces Jūlijas Vuori darbu «Ruksis un krāsas». Autores fantāzija paver krāsainu pasauli, kurā ruksis brauc ar sarkanu motorolleru, govs ceļ zaļu lapeni un pingvīns dejo uz violetas bumbas. Jūlija Vuori (1968) ir studējusi Helsinku Mākslas un dizaina universitātē. Publicējusi trīs komiksus par Rukša piedzīvojumiem, kā arī vairākas bērnu grāmatiņas par Ruksi un viņa dzīvi. Jūlija Vuori ir saņēmusi virkni apbalvojumu, tai skaitā Somijas Jaunās mākslas godalgu (1994), Boloņas grāmattirgus apbalvojumu par bērnu iepazīstināšanu ar mākslu (2001), Valsts bērnu kultūras balvu (2013) u. c. Grāmata izdota ar Somu literatūras centra atbalstu. «Jāņa Rozes apgādā» drīzumā gaidāma Jūlijas Vuori komiksu grāmata par Rukša neparastajiem piedzīvojumiem. Mākslinieces un rakstnieces oriģinālais stils iepriecinās visu vecumu lasītājus. (Jāņa Rozes grāmatu apgāds)


Lielie darbi lauku sētā

Šīs grāmatas burvīgās lauku ainavas bērns varēs bagātināt ar atraktīvām un lielām uzlīmēm, kuras ievietotas grāmatas vidū. Aizraujošie uzdevumi, labirinti, krāšņās ilustrācijas, kā arī jautrie lauku sētas iemītnieki nodrošinās labu garastāvokli, un darāmā pietiks vairākām stundām. (Zvaigzne ABC)


Veselīgs uzturs. Pirmās zinības

Grāmatu sērija «Pirmās zinības» iepazīstina lasītājus ar dažādiem tematiem - cilvēka ķermeni, uzturu, dabu, augiem, dzīvniekiem, zinātni un Visumu. Bērni pēc dabas ir ļoti zinātkāri, un šīs grāmatiņas būs lieliska iespēja mazajiem prātvēderiem kopā ar vecākiem izzināt sevi un pasauli. (Egmont)


Raksti un dzēs! Pulkstenis

Šī grāmatiņa ir lielisks palīgs bērnam, lai iemācītos pazīt pulksteni. Visus uzdevumus var zīmēt un rakstīt ar speciālo flomāsteru! Ja kļūdās, nodzēš iepriekš rakstīto un sāk darbu no jauna. (Zvaigzne ABC)


Dzīvnieki. Lasāmkartītes

Šajās kartītēs atradīsi vairāk nekā 500 interesantus jautājumus un atbildes. Pārbaudi sevi - ko tu zini par dzīvniekiem? (Zvaigzne ABC)


Vecās Bekas baiļu stāsti. Dullas pasakas ne pārāk maziem bērniem

Vai tu zini, ko sēnes mežā dara, gaidīdamas sēņotājus? Viņas stāsta pasakas – trakas un neparastas, mazliet biedējošas, drusciņ pamācošas, itin jautras, gluži mūsdienīgas, pilnas negaidītu pavērsienu. Tajās sastopami gan jau pazīstami pasaku tēli, gan arī dažādi dīvaiņi – kaprīzas princeses, tetovēts pūķis, slavaskārs karalis, koķeta zivs, aizmāršīgs bankas darbinieks, kašķīgi porcelāna pērtiķēni, darbīgi alu suņi un ne tikai viņi… Šīs pasakas ieinteresēs un smīdinās dažāda vecuma bērnus un arī pieaugušos.
Ingus pasakās atklājas autora lieliskā humora izjūta un oriģinālais pasaules redzējums. (Zvaigzne ABC)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu