Aptauja: Sievietes sapņu ceļojumā labprātāk dotos ar bērniem, vīrieši - ar draugiem (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Savā sapņu ceļojumā iedzīvotāji vislabprātāk gribētu doties kopā ar dzīvesbiedru un bērniem, liecina «Swedbank P&C Insurance» veiktā aptauja. Sievietes izteikti biežāk nekā vīrieši sapņu ceļojumā labprāt dotos ar bērniem, turpretī vīrieši par ceļabiedru biežāk izvēlētos draudzeni vai draugu.

Kopumā 57% aptaujāto domā, ka ideālie ceļabiedri sapņu ceļojumam ir dzīvesbiedrs, 30% domā, ka ideālie ceļabiedri ir bērni, bet 26% savā sapņu ceļojumā labprāt dotos ar draudzeni, gandrīz piektdaļa jeb 18% - ar draugu. Savukārt ar vecākiem un māsu vai brāli šādā ceļojumā dotos attiecīgi 9% un 8% iedzīvotāju. 11% nespēj iedomāties sevi ceļojam bez tuviem un mīļiem cilvēkiem.

Sievietes izteikti biežāk nekā vīrieši sapņu ceļojumā labprāt dotos ar bērniem (35% sieviešu pret 25% vīriešu), kā arī māsu vai brāli (11% sieviešu pret 5% vīriešu). Turpretī vīrieši par ceļabiedru biežāk izvēlētos draudzeni (35% vīriešu pret 17% sieviešu) vai draugu (19% vīriešu pret 16% sieviešu).

Emocionāls komforts - jautra kompānija (47%) un interesants sarunu biedrs (39%) - un drošības sajūta (37%) ir galvenie apsvērumi, kas nosaka tieši šādu ceļabiedru izvēli. Ceturtdaļai (24%) iedzīvotāju, izvēloties sapņu ceļojuma biedru, ir būtiski, lai šī persona būtu komunikabla un ātri spēj rast valodu ar svešiniekiem. Savukārt gandrīz katrs piektais (17%) par nozīmīgu uzskata svešvalodu prasmi, kas var lieti noderēt ceļojuma laikā. Kā mazāk svarīgus faktorus ceļabiedra izvēlē iedzīvotāji atzīmējuši finanšu faktoru (10%), kad līdzbraucējs varētu palīdzēt, ja ceļojuma laikā pietrūktu naudas, kā arī autovadītāja apliecību (7%), lai uz izvēlēto galamērķi varētu doties ar automašīnu.

Vīriešiem biežāk nekā sievietēm ir būtiski, lai ar izvēlēto ceļabiedru būtu jautri (52% vīriešu pret 43% sieviešu) un lai tas būtu interesants sarunu biedrs (44% vīriešu pret 35% sieviešu). Savukārt sievietes izteikti biežāk nekā vīrieši izvēlētos tādu ceļojuma partneri, ar ko ceļojot justos drošāk (51% sieviešu pret 21% vīriešu).

Iedzīvotāju aptauja veikta šā gada martā, aptaujājot 781 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu