Kā pareizi glabāt sezonas apavus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/pdpr2008

Pavasaris pie mums ierodas ne tikai ar sauli un atnes priecīgāku noskaņu visapkārt, bet liek paveikt arī dažus svarīgus uzdevumus - piemēram, uzrīkot ģenerāltīrīšanu skapī, nomainot priekšplānā esošo ziemas garderobi, tai skaitā apavus, pret ko priecīgāku, vieglāku un plānāku. Bet kā tad pareizi noglabāt savus apavus tā, lai rudenī tie izskatītos labi un būtu prieks tos atkal vilkt kājās?

«Pirmais, ko vajadzētu izdarīt ar visiem ziemas apaviem, - nopētīt tos ar kritisku aci, vai nav kādi labojami defekti. Pirms vasaras guļas noteikti vajadzētu salīmēt apaviem purngalus un nomainīt pasitnīšus,» norāda apavu veikala «Euroskor» veikalu vadītāja Līga Matīsa.

Svarīgi apavus pirms noglabāšanas kārtīgi attīrīt

Protams, vislabāk zābakus rūpīgi apstrādāt profilaktiski, taču, ja apavus tomēr pamanījušies sabojāt sāls, krāsa vai kas cits, tos vajadzētu apstrādāt ar speciālām traipus iztīrošām putām. Kad apavi savesti kārtībā un rūpīgi notīrīti, tos pirms likšanas tālākajos plauktos noteikti

vajadzētu sasmērēt ar barojošu krēmu.

Lai zābaki pavasarī izskatītos labi, ļoti svarīgi tos pareizi uzglabāt

«Zābaku purngalos noteikti vajadzētu ielikt apavu spriegotājus. Ja mājās tādu nav, var izlīdzēties, zābakos sabāžot avīzes,» stāsta Līga Matīsa. «Tas palīdzēs izlīdzināt krunciņas apavos un mazinās novalkājuma pazīmes.»

Īpaša uzmanība jāpievērš garo zābaku glabāšanai. «Stulmus noteikti nedrīkst locīt, tie rūpīgi jāiztaisno, un vēlams arī tajos kaut ko ielikt, lai labāk saglabātu to formu,» uzsver Līga Matīsa.

Apavus vajadzētu uzglabāt kastēs, atvilktnēs vai speciālajos apavu plauktos,

kur tiem nekas neskarsies klāt un neļaus zust formai. Noteikti zābakus nedrīkst likt polietilēna maisiņos, kur tie neelpos.

Kā norāda veikalu vadītāja, ja zābakos ir izņemamas iekšzoles, tās vajadzētu glabāt atsevišķi, lai zābaki un zolītes kārtīgi izžūtu un pa vasaru izvēdinātos. «Lai apavi rudenī būtu pavisam svaigi un gatavi jaunajam darba cēlienam nākamajā ziemā zābakus var sapūst ar speciālajiem pretsēnīšu līdzekļiem,» stāsta Līga Matīsa.

Priekšplānā izceļot pavasara apavus, arī tos vajadzētu rūpīgi nopētīt un, ja nepieciešams, pirms vilkšanas kājās salabot, piemēram, nomainot papēžu pamatnītes. «Protams, jāizvērtē, vai pērnie apavi vēl patīk un nav morāli novecojuši. Tādā gadījumā tos jāizmet vai jāziedo labdarībai un jādodas uz veikalu iepriecināt sevi ar garderobes atjaunošanu,» stāsta veikalu vadītāja L.Matīsa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu