Grāmatu jaunumi mazākajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai (1.jūnijs), aicinām savas atvases palutināt ar kādu jaunu lasāmvielu. Lūk, aktuālākais no bērnu literatūras!

Pūķu un bruņinieku stāsti

Šajā bagātīgajā stāstu krātuvē valda patiess piedzīvojumu gars.
Tevi gaida neticami plaša iespēja satikties ar drošsirdīgiem bruņiniekiem, biedējošiem un arī izpalīdzīgiem pūķiem, vareniem burvjiem un citiem neaizmirstamiem fantāzijas pasaules tēliem!
Neparastiem sižetiem caurvītā grāmata piedāvā stundām ilgu lasīšanas prieku un brīnišķīgas ilustrācijas. Atšķir kādu no 20 leģendām, atraisi iztēli un ļaujies aizraujošam ceļojumam! (Egmont)

Barona Minhauzena piedzīvojumi

Rūdolfs Ēriks Rapse, Gotfrīds Augusts Birgers

Burvīgie Minhauzena blēņu stāsti jau daudzus gadus ir priecējuši gan lielos, gan mazos lasītājus, un šajā grāmatā tie lasāmi mūsdienīgā valodā un papildināti ar jaukām ilustrācijām! Izrādās, senos laikos pasaulē notikušas trakas lietas, vismaz tā stāsta pasaulslavenais melis barons fon Minhauzens! Iedomājieties – viņš esot lidojis uz lielgabala lodes un vairākkārt bijis uz Mēness, kuģojis zivs vēderā un iejūdzis plēsīgu vilku, ganījis bites, nomedījis zaķi ar astoņām kājām un briedi, kuram starp ragiem aug ķiršu koks, sadzēris ar turku sultānu, apceļojis visu pasauli un piedzīvojis vēl daudz pilnīgi neticamu brīnumu. Barons Hieronīms Kārlis Frīdrihs fon Minhauzens dažus gadus dzīvojis arī Latvijā. Īpaši mīļa vieta viņam bijusi Dunte, kur barons kopā ar sievu pavadījis savas dzīves skaistākos gadus. (Zvaigzne ABC)

Ilustrētā angļu - latviešu vārdnīca bērniem

Šī grāmata ir saistošs un vienkāršs veids, kā mācīties svešvalodu un papildināt gan vārdu krājumu, gan zināšanas. Vārdnīcu sagatavojuši Oksfordas universitātes speciālisti, un tajā ietverts vairāk nekā tūkstoš vārdu angļu un latviešu valodā, pievienotas ilustrācijas katram vārdam – skaisti zīmējumi un fotogrāfijas, paskaidrojošas diagrammas. Vārdi aptver plašu tēmu klāstu – sākot ar cilvēka dzīvi, sportu un atpūtu līdz pat vides aizsardzībai un kosmosam. Uz krāsaina fona izceltās slejas sniedz padziļinātu ieskatu vārdu krājumā. (Egmont)

Juris un Muris

Ziedonis Purvs

Atkal no jauna izdotā jaukā mūsu vecāku un vecvecāku bērnības grāmatiņa ar krāsainām mākslinieka Oskara Muižnieka ilustrācijām draiskos pantos stāsta par Juri, kuram ir trīsarpus gadu, viņa melnbalto kaķēnu Muri un piedzīvojumiem, kas abus draugus sagaida tepat mājas apkārtnē – gan zemeņu dobes, gan dīķis nebeidz abiem varoņiem sagādāt dažādus pārsteigumus, bet mazajam lasītājam kopā ar vecākiem – sirsnīgus smieklus. Grāmata sagatavota pēc 1958. gada izdevuma. (Zvaigzne ABC)

Maša un lācis. Saliec attēlus! Iepazīsimies

Jaukas ziņas – tagad izdevniecība «Egmont Latvija» piedāvā daudz aizrautīgu brīžu kopā ar animācijas seriāla «Maša un Lācis» varoņiem! Mazajiem lasītājiem lieliski piemērotajā grāmatā var no fragmentiem salikt attēlus un iepazīties ar nebēdnīgo meitenīti Mašu, turklāt uzzināt, kā viņa pirmo reizi satikās ar lielo Lāci! Bērniem patiks darboties patstāvīgi, jo saliekamattēli ir vienkārši, piedevām ietvars neļaus lauzīšiem izkustēties.
Pieejamas arī krāsojamās un uzlīmju grāmatas ar Mašas un Lāča raibajiem piedzīvojumiem. (Egmont)

Zaķis un viņa draugi. Latviešu tautas pasakas par dzīvniekiem

Grāmatā apkopotas populāras latviešu tautas pasakas par dzīvniekiem – veiklo un attapīgo zaķi, gudro un blēdīgo lapsu, vientiesīgo vilku un daudziem citiem meža iemītniekiem. Tā ieved lasītāju mežā, ko pasaku sacerētāju iztēle pārvērtusi par teiksmainu, savdabīgu valstību, kuras iemītnieki, līdzīgi cilvēkiem, dzīvo savu ikdienas dzīvi: audzina bērnus, uztur labas un sliktas kaimiņu attiecības, izpalīdz cits citam, gādā gan ar godīgu darbu, gan ar viltu sev uzturu. Kā jau allaž pasakās, taisnība uzvar netaisnību, gudrais prāts un attapība – muļķību. Grāmata sagatavota pēc 1978. gada izdevuma, un to ilustrējusi māksliniece Ilona Ceipe. (Zvaigzne ABC)

Pinkabella un tērpi

Ļaujies meiteņu pasaules burvībai kopā ar Pinkabellu – pārģērb viņu par skaistu balerīnu vai apburošu princesi! Izvēlies tērpus, kuros Pinkabella un viņas draudzenes lieliski izskatīsies gan ballītēs, gan pludmalē, piknikos, karnevālā un citur! Grāmatā atradīsi vairāk nekā 200 tērpu uzlīmju un 16 rotājumu – atliek tikai izvēlēties!
Vēl Pinkabellai ļoti patīk arī skicēt, zīmēt un krāsot – vari viņai pievienoties grāmatā «Pinkabella zīmē ar prieku»! (Egmont)

Kā kļūt lielam. Īstas dzīvnieku un dabas skaņas

Krāšņi ilustrētajā cieto lapu grāmatiņā stāstīts par draiskulīgo kaķēnu, kurš gribēja ātrāk kļūt liels. Viņš pat uzrāpās priedē, lai būtu lielāks, bet nezin kādēļ kļuva vēl mazāks. Lasot tekstu un piespiežot podziņas, lasītājs varēs dzirdēt dzīvnieku balsis un citas skaņas. (Zvaigzne ABC)

Pirmās medības. Īstas dzīvnieku un dabas skaņas

Krāšņi ilustrētajā cieto lapu grāmatiņā stāstīts par kucēnu, kuram bija apnicis sētā tramdīt vistas, tādēļ viņš devās medīt savvaļas zvērus un putnus. Lasot tekstu un piespiežot podziņas, lasītājs varēs dzirdēt dzīvnieku balsis un citas skaņas. (Zvaigzne ABC)

Salokāmās grāmatiņas

Salokāmās grāmatiņas veidotas, lai mazulis rotaļājoties iepazītu apkārtējo pasauli. Atvērtu grāmatiņu var novietot uz paklāja gan guļus, gan stāvus (kā sētiņu). Tā mazulis var ērti aplūkot attēlus un pastāstīt par tiem.
Grāmatiņa «Zoodārzā» iepazīstina ar zooloģiskā dārza iemītniekiem. Grāmatiņa «Auto» iepazīstina ar kravu pārvadātājiem, pasažieru pārvadātājiem, jaudīgiem sacīkšu auto, vēsturiskajiem auto un citām mašīnām. Grāmatiņa «Mazuļi» iepazīstina ar mājdzīvnieku un savvaļas dzīvnieku mazuļiem. Grāmatiņa «Traktori» iepazīstina ar zemes apstrādes, sējas, labības vākšanas tehniku un citiem traktoriem.(Zvaigzne ABC)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu