Sirsnīgie Vasarsvētki Torņakalnā pulcē simtiem cilvēku (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

8.jūnijā, Vasarsvētkos, plkst. 12.00 Torņakalnā, kā ik gadu, notika Citāds dievkalpojums - labdarības koncerts, kam sekoja arī plaša, visai ģimenei domāta aktivitāšu programma Rīgas Lutera baznīcas dārzā. Šogad labdarības pasākuma tēma ir «Zvaigžņu bērni», un tā laikā saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti Dvēseļu dārza izveidē Torņakalnā mūžībā aizsauktu bērnu piemiņai.

Citādā dievkalpojumā piedalījās tādi sabiedrībā iemīļoti mūziķi kā Linda Leen, Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Intars Busulis, Jānis Apeinis, Kārlis Kazāks, Kaspars Zemītis, The Sound Poets, Sus Dungo, Jorspeis, Kārlis Lācis, Gints Pabērzs, Jānis Jakovļevs. Tāpat baznīcā dzirdējām Lutera draudzes bērnu un ģitāristu ansambli. Pasākumu vadīja Anna Rozīte.

Foto: TVNET

Mūžībā aizsauktu bērnu vecāki kopā ar profesionāļiem, kuri ikdienā sniedz atbalstu bērnus zaudējušiem vecākiem, ir apvienojušies sabiedriskā iniciatīvā «Zvaigžņu bērni» ar nolūku iepazīstināt plašāku sabiedrību ar jau pieejamajiem resursiem, izaicinājumiem un nepieciešamajām aktivitātēm, lai situāciju uzlabotu. Tāpat plānots papildināt normatīvos aktus, veicināt Dvēseļu dārzu veidošanu dažādās Latvijas vietās, izdot grāmatu medicīnas personāla un citu iesaistīto, kā arī pašu vecāku atbalstam, kā arī iecerēts izstrādāt medicīniskā personāla mācību programmu un izveidot atbalsta tīklu bērnu zaudējušiem vecākiem visā Latvijā.

Šogad Torņakalna baznīca bija īpaši saposta Vasarsvētkiem - pateicoties «Dekonomas» atbalstam, tās teritoriju rotāja desmitiem lukturīšu, eņģelīšu figūriņas un simboliskas, baltas durvis fotostūrītī, kur ikviens varēja iemūžināt fotomirkli ar sev tuvajiem pie fotogrāfa Kaspara Miča.

Īpašas bija 200 roku darinātās vēja dzirnaviņas, kuras simboliski iezīmēja topošā «Dvēseļu dārza» atrašanās vietu.
Foto: TVNET

Tāpat pasākumā meditatīvā mūzikas noskaņā varēja aplūkot īpašu fotoizstādi, kuru autori ir «Zvaigžņu bērnu» vecāki. Fotogrāfijās iemūžināti deviņu vecāku stāsti par to, ko viņi glabā par piemiņu no sava zvaigžņu bērna.

Foto: TVNET

Pēc «Citādā dievkalpojuma» apmeklētāji devās iesvētīt topošā «Dvēseļu dārza» vietu, gaisā palaižot simts baltus balonus. Tad laiks pienāca aktivitātēm baznīcas dārzā: «Vingruma klubs» ikvienu aicināja izstaipīties un izvingroties pretī vasarai; «Be Art» studija bija parūpējusies, lai ikviens varētu uztaisīt ko interesantu radošajā darbnīcā; «Tikai karotes» cienāja ar gardām pankūkām; «Rūjienas saldējums» bērnus īpaši iepriecināja ar saldējumu; «Hairriga» skaistumkopšanas salona meistares prasmīgi pina meitenēm bizes un lokoja matus; «Sajūtu takā» ikviens interesents basām kājām un aizsietām acīm varēja izbaudīt dažādas sajūtas, bet «Grāmatu punktā» bija iespēja savu veco grāmatiņu iemainīt pret jaunu bērna grāmatiņu.

Notika arī tradicionālā izsole, kurā tika izsolītas «Cherypicking» lampiņu virtenes ar mūziķu un mācītāju vēlējumiem.

Ziedojumiem

Tie, kas vēlas atbalstīt Dvēseļu dārza izveidi Torņakalnā, var ziedot uz bankas kontu: Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskā draudze, reģ. nr. 90000066302, Swedbank HABALV22, konts LV55HABA0551008460337 vai SEB Banka UNLALV2X, konts LV02UNLA0003000701104 ar norādi «Dvēseļu dārza izveidei». Zvaigžņu bērnu vecāki, ģimenes un draugi būs pateicīgi ikvienam par atbalstu Dvēseļu dārza ieceres īstenošanā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu