7 medicīnas spa pērles Igaunijā (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Medicīnas procedūras vairumam cilvēkiem asociējas ar ko ne īpaši relaksējošu un patīkamu, tomēr mūsdienās ārstniecība ir mainījusies: modernie spa centri vairs nelīdzinās padomju laika sanatorijām - to pierādīja arī nelielais ceļojums pa Igaunijas medicīnas spa kompleksiem.

 

Tervis Medical SPA

Tervis Medical SPA***

Atrašanās vieta: Pērnavas centrs, netālu no vecpilsētas.

Cenu līmenis: vidēji augsts.

Dizains: mūsdienīgas medicīnas iestādes dizains. Sastāv no septiņām ēkām, kuras savstarpēji savieno stikla galerijas. Viesnīca un SPA centrs teritoriāli ir ļoti plašs - plašākais medicīnas spa Igaunijā.

Pakalpojumu klāsts: visplašākais. Viesnīca atzīta par trešajai pakāpei atbilstošu ārstnieciskās iestādes spa. Arī skaistumkopšanas un wellness iespējas ir daudzveidīgas. Viesnīca izstrādājusi vairākas atveseļošanās un ārstniecības kūres, kā arī relaksācijas komplektus. Spa specializējas uz kaulu un locītavu sistēmas, sirds un asinsrites problēmām. Īpašs pluss arī ēdieni bez laktozes, veģetārā virtuve un diabētiķiem piemērotā ēdienkarte. Patīkami, ka pieejams 25 metrus garš baseins, kurā notiek arī ūdens aerobika un rehabilitācija.

Medicīnas personāls: visplašākais. Tas nozīmē, ka nebūs ilgi jāgaida rindā arī pie pieprasītākajiem veselības speciālistiem. Speciālisti zinoši un sava amata lietpratēji. Iespēja veikt daudzpusīgus izmeklējumus ar vismodernākajām iekārtām. Viesnīcā pieejami arī stomatologi, ginekologi, ausu-kakla-deguna ārsts, miega klīnika un urologi.

Apkalpošana: laipna, tomēr daži ārsti labi nezina angļu valodu un rodas komunikācijas problēmas. Pieejamas dažādas ārstniecības paketes.

Auditorija: pārsvarā pensionāri.

Mīnusi: kaut arī viesnīcā ir rotaļu laukums, nav īpaši padomāts par atpūtu ģimenēm ar maziem bērniem. Arī speciālu bērnu ēdienkarti šeit neatrast.

http://www.spatervis.ee/

 

Tervise Paradiis Spa

Tervise Paradiis Spa ****

Atrašanās vieta: Pērnavas pludmalē.

Cenu līmenis: augsts.

Dizains: jauns, moderns, daudzveidīgs. Daudzveidīgas atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem - īpaši lielais akvaparks (kurš ir lielākais visā Igaunijā) un īpašās izmitināšanas paketes bērniem. Gandrīz katrs numuriņš ir ar balkonu un skatu uz Pērnavas skaisto pludmali.

Pakalpojumu klāsts: ierobežots, vairāk spa centrs orientējas uz izklaidi un skaistumkopšanas vai wellness procedūrām, taču te var baudīt arī dubļu procedūras un parafīna aplikācijas. Šī viesnīca Pērnavā ir vienīgā, kur pieejami bērnu aprūpes pakalpojumi no 3 līdz 11 gadu vecumam. Īpašs pluss arī ēdieni bez laktozes, veģetārā virtuve un diabētiķiem piemērotā ēdienkarte.

Medicīnas personāls: ierobežots, tomēr ir iespēja pierakstīties uz konsultācijām un arī nodot analīzes. Pieejamas dažādas ārstniecības paketes.

Apkalpošana: laipna un līmenī. SPA procedūru darbinieki zina valodas un detalizēti pastāsta par procedūru.

Auditorija: pārsvarā ģimenes ar bērniem, jaunieši.

Mīnusi: Ja runa ir par medicīnas spa, tad, protams, trūkst plašāka medicīniskā personāla, ar kuru detalizēti konsultēties par savām veselības problēmām.

http://www.terviseparadiis.ee/lv

 

Viking SPA

Viking SPA***

Atrašanās vieta: Pērnavā.

Cenu līmenis: vidēji zems.

Dizains: prasās pēc kosmētiskā remonta. Konstrukcija izteikti kā medicīnas kompleksam. Tomēr spa centrs paplašinās un sola tuvā nākotnē lielu baseinu.

Pakalpojumu klāsts: plašs un daudzveidīgs, īpaši uzmanība tiek pievērsta sirdskaitēm. Uz vietas ir iespējams nodot pilnīgi visas analīzes, uztaisīt elektrokardiogrammu. Tāpat var uzzināt cukura un holesterīna līmeni asinīs. Vīriešiem iespējams pārbaudīties uz prostatas vēzi. Arī kaulu blīvums ir nosakāms uz vietas un iespējama pēdu veselības diagnostika. Īpašs bonuss šeit ir iespēja saņemt savu «Veselības pasi».

Medicīnas personāls: ļoti plašs - daudz, dažādu zinošu speciālistu.

Apkalpošana: laipna, īpaši zinošs un draudzīgs medicīnas personāls. Pieejamas dažādas ārstniecības paketes.

Auditorija: pārsvarā pensionāri.

Mīnusi: prasās pēc kosmētiskā remonta. Varētu būt vairāk padomāts par bērnu spa iespējām un ģimenēm ar bērniem atpūtu. Nav iespējas nopeldēties un baudīt ūdens sporta veidus.

http://vikingspas.com/

 

Estonia Medical SPA

Estonia Medical SPA ***

Atrašanās vieta: Pērnavā.

Cenu līmenis: vidēji augsts.

Dizains: moderns, tomēr drīz centrs tiks slēgts uz pilnu rekonstrukciju.

Pakalpojumu klāsts: piedāvājumā 60 dažādas procedūras.

Īpaša pērle - Nāves jūras baseins. Kā zināms, Nāves jūras ūdens ir ļoti veselīgs un lielais sāls saturs ļauj katram nodoties relaksējošai peldei. Ūdens tevi tur uz virsmas, un tā vari ļauties floutingam. Jūras sāls tiek vesta no Izraēlas un satur 10 reizes vairāk minerālu nekā, piemēram, Vidusjūras sāls. Jūras sāls ārstē ādas slimības. Peldes tāpat uzlabo imunitāti un nostabilizē šūnu metabolismu. Sāls tonizē ādu, izvada toksīnus, jo tieši āda ir viens no orgāniem, caur ko ķermenis attīrās. Nāves jūras sāls vannas īpaši iesaka hronisku olnīcu, prostatīta, plaušu slimību, noguruma, stresa, muskuļu sastiepumu, kaulu sāpju, rīta stīvuma gadījumā. Centrs piedāvā baudīt sāls peldes ne tikai baseinā, bet arī intīmākā gaisotnē - vannās. Nāves jūras sāls peldes var apvienot ar konsultācijām ar mediķiem, citu terapiju, masāžām, vingrošanām, skaistumkopšanu u.c.

Uzmanību piesaistīja arī smieklu joga, kas citviet ir retums, un aukstuma terapija kriosaunā, kura ir vienīgā Pērnavā pieejamā.

Medicīnas personāls: vidēji plašs. Spa specializējies vairāk uz kaulu un locītavu rehabilitāciju un slimību profilaksi.

Apkalpošanas līmenis: vidēji augsts. Pieejamas dažādas ārstniecības paketes.

Auditorija: jaunieši, ģimenes ar bērniem, pensionāri mazāk.

Mīnusi: medicīnas centrs drīzumā vērsies ciet uz plašu rekonstrukciju. Mazliet mulsināja arī tas, ka spa sadalīts vairākos korpusos, kas nebija turpat līdzās. Nav īpaši padomāts par bērniem.

www.spaestonia.ee

 

Fra Mare Thalasso SPA

Fra Mare Thalasso SPA***

Atrašanās vieta: Hāpsalu.

Cenu līmenis: vidējs.

Dizains: mazliet novecojis, atgādina īstas medicīnas iestādes gaiteņus un koridorus. Tomēr numuriņi ļoti mājīgi un atrašanās vieta ir ļoti skaista, ezera krastā meža ielokā.

Pakalpojumu klāsts: plašs. Spa procedūras ir iedalītas spa un talaso procedūrās. Visas spa procedūras notiek kabinetos, un tās veic pieredzējuši un prasmīgi darbinieki. Spa procedūras piedāvā atvieglināt locītavu un nervu slimību simptomus, kā arī palīdz pret vispārēju nogurumu un stresu. Pirms spa procedūrām var konsultēties ar ārstu.

Klasiskā talaso pamatelementi ir jūras dūņas, jūras ūdens, jūras gaiss un ēdiens. To piedāvā talaso terapeitiskajās procedūrās un relaksējošajās ķermeņa procedūrās, izmantojot tām tikai apkārtējās dabas resursus. SPA plusi ir Hāpsalu jūras dūņu, jūras ūdens, jūras gaisa un jūras aļģu izmantošana relaksācijai un procedūrām.

Viena no retajām vietām, kur pieejama joga brīvā dabā.

Medicīnas personāls: ļoti atsaucīgs.

Apkalpošana: laba.

Auditorija: ģimenes un pensionāri.

Mīnusi: nav īpaši padomāts par bērnu nodarbēm.

http://framare.ee/lv/

 

Laine SPA hotel

Atrašanās vieta: Hāpsala.

Cenu līmenis: vidējs.

Dizains: mazliet novecojis, bet atrašanās vieta ir fantastiski skaista, ar skatu uz ezeru. No pavasara līdz vēlam rudenim pastāvīgie līča iedzīvotāji ir gulbju pāris, kuri priecē apmeklētājus, kas pastaigā dodas pa promenādi.

Pakalpojumu klāsts: daudzveidīgs, tomēr jāuzsver medicīnas kompleksa «jājamzirdziņš» dūņu terapija. Ar dūņām ārstē plašu slimību loku, galvenokārt hroniskas vai ieilgušas slimības, dažkārt arī subakūtas slimības. Dūņas uzlabo asinsriti – organisma audi un šūnas saņem vairāk skābekļa un barības vielas, venozās asinsrites uzlabošanās mazina tūskas, tiek veicināta vielmaiņas un imūnsistēmas darbība, uzsūcas iekaisumi. Ar dūņām ārstē mugurkaula, kaulu-locītavu, hroniskas nervu sistēmas slimības, hroniskas muskuļu slimības, kā arī iekšējo orgānu slimības (kuņģa-zarnu trakta, ginekoloģiskas, plaušu, augšējo elpceļu slimības, kā arī dažas ādas slimības, rētaudus un trofiskas čūlas. Ar dūņām ārstē arī bērnu cerebrālās triekas un poliomielīta sekas.

Medicīnas personāls: profesionāls.

Apkalpošana: atsaucīga.

Auditorija: pensionāri.

Mīnusi: Maz padomāts par ģimenēm ar bērniem. Nav arī pārdomāta iespēja apmeklētājiem iegādāties dūņas mājās vešanai.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu